Windows 10 landskab

Kan din PC køre Windows 10?

Du kan stadigvæk nå at opgradere gratis til Windows 10. Komputer for alle har testet om din computer kan køre styresystemet.

12. juli 2016 af Erik Christensen

Det er snart et år siden, Windows 10 blev lanceret, og dagen for jubilæet - den 29. juli – er også den sidste dag du kan få lov at opgradere til styresystemet gratis, hvis du opgraderer fra Windows 7 eller 8.

Har du en gammel, men velfungerende PC med XP eller Vista, skal du betale for opgraderingen uanset om du gør det før eller efter en 29. juli, men kan det betale sig at gøre det alligevel eller er det bare spild af tid og penge? Det har Komputer for alle testet.

Hvilke computere kan køre Windows 10?

Microsoft anbefaler kun at installere Windows 10 på computere, der tidligere har kørt Windows 7 eller 8.

Det holdt os naturligvis ikke tilbage, så vi besøgte Microsofts hjemmeside, svingede betalingskortet ved det virtuelle kasseapparat, hentede Windows 10 og brændte det på en dvd – klar til installation.

Windows 10 som download eller tilsendt på USB-stick

Til indkøb og brænding af Windows 10 brugte vi en topmoderne pc. Du kan også vælge at få tilsendt en USB-nøgle med installationen.

Dette tager ifølge Microsoft godt fem dage i forsendelsestid, men her skal du være opmærksom på, om din gamle pc overhovedet kan starte op fra en USB-nøgle. Vi anbefaler, at du køber Windows 10 som download og brænder det på dvd.

Ved at følge linkene herunder kan du komme frem til de fire tests vi har udført.

God læselyst!

## > Test af Windows XP-computer fra 2002 ## > Test af Windows XP-computer fra 2003 ## > Test af Windows XP-computer fra 2006 ## > Test af Windows Vista-computer fra 2009 ## > Læs alt om Windows 10 her

Måske er du interesseret i ...