Windows 10 landskab

Test af Windows 10 på Vista-computer fra 2009

Komputer for alle har testet fire gamle PC'er for at se, om de kan køre Windows 10 - her kan du læse om testen af en Windows Vista-computer fra 2009

Sidste computer på testbænken var en bærbar Medion-pc indkøbt i 2009 og leveret med Windows Vista.

Selv om indmaden var syv år gammel, levede den mere end op til Windows 10’s systemkrav, og vi oplevede da heller ingen problemer under installationen, som tog i omegnen af en time.

Hele processen kørte fuldstændig problemfrit. Så snart Windows 10 tonede frem på skærmen, var det dog med en noget grovere opløsning, end hvad skærmen ellers burde kunne vise.

Måtte manuelt installere driver

Problemet var, som på den kraftige XP-maskine fra 2006, at Windows 10-installationen ikke havde installeret den rette driver til grafikkortet, og derfor kun kunne vise 1024 x 768 pixels.

Til forskel fra XP-maskinen kunne Windows 10 dog selv rette fejlen og finde den rette driver.

Det eneste, vi skulle gøre, var manuelt at bede om en driveropdatering af skærmkortet under Enhedshåndtering. Efter testen har vi bestemt ikke fortrudt Windows 10-installationen på den gamle Medion-pc.

Både ydelsen og stabiliteten er i top.

## > Test af Windows XP-computer fra 2002 ## > Test af Windows XP-computer fra 2003 ## > Test af Windows XP-computer fra 2006 ## > Læs alt om Windows 10 her

Måske er du interesseret i ...