Lommeregner Windows 10

Med lommeregneren i Windows 10 kan du meget mere end bare at lægge tal sammen. 

© Komputer for alle

Her er de geniale og skjulte funktioner i Windows 10’ lommeregner

Med lommeregneren i Windows 10 kan du nemt udregne antallet af dage mellem to datoer. Vi viser dig her de bedste og smarteste tricks, du ikke kendte til.

29. marts 2019 af Niklas Ernst

Lommeregneren i Windows 10 er et fremragende program til hurtigt og enkelt at lave regnestykker på computeren. 

Programmet kan dog meget mere end bare at lægge tal sammen, trække dem fra hinanden eller dividere dem.

Men de ekstra funktioner, programmet rummer, er gemt af vejen, så de er ikke lige til at få øje på. Derfor viser vi her, hvor du finder funktionerne, og hvordan du bruger dem.

For at få adgang til det ekstra kontrolpanel med funktioner, skal du klikke på de tre streger i venstre side af programmet. Her kan du bla. vælge tid, rumfang og temperatur.

> Prøv også dette trick i Windows 10, som får din computer til at starte hurtigere

Lommeregner Windows 10

Ved at klikke på de tre vandrette streger øverst til venstre i lommeregneren i Windows 10 får du en masse nye muligheder i lommeregneren.

Find antal dage mellem to datoer

Til højtider, fødselsdage og i forbindelse med ferier er det tit nyttigt at vide, hvor lang tid der er mellem to datoer. Du kan enten tælle på fingrene, eller du kan lade lommeregneren gøre arbejdet for dig.

Klik på de tre streger og klik så på Datoberegning. Indtast så de to datoer, du vil finde forskellen på. Derefter kan du se det antal dage, der er mellem de to datoer.

> Med dette smarte tip kan du skyde genvej til dine vigtigste indstillinger

Udregn prisen på udenlandske varer

I lommeregneren kan du også nemt udregne priser på tværs af forskellig valuta. Finder du fx en vare til en pris opgivet i euro eller amerikanske dollars, kan du hurtigt se, hvad prisen er i kroner.

Klik på de tre streger i venstre side af programmet og klik derefter på Valuta. Nu kan du vælge, hvilken valuta, du vil regne fra og til. Derefter er det bare at indtaste beløbet.

Mange flere muligheder i Windows 10 lommeregner

Der er imidlertid mange flere muligheder i lommeregneren i Windows 10 ved at klikke på de tre streger.

Du kan fx udregne rumfang; fra cups eller pints til deciliter. Eller fx hastighed, hvor du kan omregne miles i timen til kilometer i timen, som vi bruger på vores breddegrader. Eller konvertere grader fra Fahrenheit til Celsius.

Faktisk rummer lommeregneren utrolig mange forskellige udregnings- og konverteringsmuligheder.   

> Læs alt om Windows 10 gennem tiden her 

Måske er du interesseret i ...