Gør din computer hurtigere i Windows 10

Det er nemt og hurtigt at få sat skub på computeren, så den bliver hurtigere klar til brug. Her viser vi, hvordan du får hurtigere opstart af din pc.

© Shutterstock

Langsom pc: Sådan starter du computeren hurtigere i Windows 10

Hvis det tager lang tid at starte din pc med Windows 10, kan det skyldes at for mange unødvendige programmer starter sammen med styresystemet. Sådan slår du dem nemt fra.

19. oktober 2020

Er din computer ikke længere helt så hurtig til at starte, som den engang var?

Noget af det, der kan gøre din computer langsom, er opstartsprogrammer. Det er de programmer, der starter automatisk, når computeren også starter.

Nogle af dem er nødvendige for, at computeren kan fungere og køre, som du ønsker. Men nogle programmer starter også op, selvom du ikke har bedt om det.

Læs her, hvordan du slår de unødvendige programmer fra og hvordan du starter din computer hurtigere. Komputer for Alle anbefaler desuden et program til optimering af dine startprogrammer.

> Læs også: 3 gratis tips til at få fart på pc'en

Slå de unødvendige programmer fra

Hvis du oplever, at din pc er blevet langsommere til at komme ind i Windows, kan det betale sig at kigge listen over startprogrammer grundigt igennem.

Opdager du programmer, som du genkender, men ikke behøver straks pc'en er startet, kan du slå dem fra. Programmerne vil stadig fungere normalt, når du selv får brug for dem og dobbeltklikker på deres ikoner i startmenuen.

Det er en nem og hurtig måde at slippe for en langsom opstart af din pc.

> Læs også: Her er Windows 10s nyeste opdatering

Sådan starter du computeren hurtigere

Vi viser her, hvordan du med Windows 10s indbyggede værktøj kan vælge, hvilke programmer, der skal starte op sammen med computeren.

  1. Klik på forstørrelsesglasset i proceslinjen og skriv jobliste. Klik nu på Jobliste. (Du kan også finde Joblisten ved at taste CTRL + SHIFT + ESC)
  2. Klik nu på fanebladet Start. Det er her, du kan du vælge, om programmer skal starte op sammen med Windows eller ej.
  3. Højreklik på et program, fx Spotify, og vælg Deaktiver. I højre side, under status, kan du nu se, om et program er aktiveret eller deaktiveret. Er det deaktiveret, starter det ikke længere op sammen med Windows – i stedet skal du selv åbne det, hvis du skal bruge det. 

Hvis du senere fortryder og igen vil have de pågældende programmer til at starte automatisk med Windows, skal du blot gå tilbage til oversigten og vælge Aktiver

Joblisten i Windows

I Joblisten skal du klikke på fanen Start for at se dine startprogrammer i Windows. 

Nyt program optimerer startprogrammerne

I Komputer for alle nummer 17/2020 får du netop nu programmet WinOptimizer 2020, der har en smart funktion til at rydde op i listen over startprogrammer.

WinOptimizer er et betalingsprogram, der normalt koster penge, men du får det gratis sammen med dit abonnement på Komputer for alle. 

> Hent programmet og en grundig guide i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...