Fjernskrivebord Windows 10

Har du godt styr på computere, kan du med et smart trick i Windows nemt hjælpe familie og venner med deres computer-problemer. 

© Shutterstock

Fjernskrivebord i Windows 10 lader dig styre andre pc’er

Med Windows-funktionen Hurtig hjælp kan du nemt og hurtigt tage kontrollen over dine venner og families computere og hjælpe dem, hvis de har problemer.

24. januar 2019 af Niklas Ernst

Har du et familiemedlem eller en bekendt, der nogen gangs skal have hjælp til computeren – eller skal du fra tid til anden selv have en hjælpende hånd? 

Så er værktøjet ‘Hurtig hjælp’ det helt rette for dig. 

‘Hurtig hjælp’ er en funktion i Windows 10, der lader dig se skærmbilledet på en anden computer og styre musen og computerens funktioner - funktionen kaldes også fjernskrivebord.

> Læs også: Er du klar? Ny Windows 10-opdatering kræver ekstra plads

Derfor er fjernskrivebord smart

Lad os fx sige, at din bror har problemer med et program, der skal opdatere drivere på hans pc. 

Frem for at forsøge at forklare over telefonen, hvordan han løser problemet, kan du med 'Hurtig hjælp' i en kortere periode overtage hans pc for løse problemet for ham. 

Alt sammen uden at du behøver sidde foran hans computer og uden at installere nye programmer på hverken den ene eller den anden computer.

Funktionen hedder 'Hurtig hjælp' i Windows 10, og den fungerer som et fjernskrivebord, som du måske kender fra Teamviewer og lignende programmer - blot mere simpelt.

Sådan bruger du ‘Hurtig hjælp' i Windows 10

  1. Klik på forstørrelsesglasset i proceslinjen. Skriv her hurtig og klik så på Hurtig hjælp.
  2. Skal du hjælpe en anden, skal du klikke på Hjælp en anden person i det vindue, der åbner.
  3. Log nu ind på din Microsoft-konto med mail og kodeord og klik så på Næste.
  4. Du får nu en 6-cifret kode. Den skal du give til den person, der skal have hjælp, enten på mail, telefon eller sms. Koden er aktiv i 10 minutter.
  5. Den person, der skal hjælpes, skal nu også åbne ‘Hurtig hjælp’ som i trin 1.
  6. Under ‘kode fra assistent’ skal personen indtaste den 6-cifrede kode og så klikke på Del skærm.
  7. Personen, der hjælper, skal nu vælge mellem Få fuld kontrol, der lader dig styre musen og lave ændringer på computeren, eller Vis skærmbillede, der blot viser, hvad der sker på skærmen.
  8. Nu skal personen, der får hjælp, klikke på Tillad.
  9. Nu kan nu styre den anden parts computer, som var det din egen. Desuden kan du med værktøjet Anmærk i toppen tegne små noter og figurer, hvis du har behov for det.
  10. Når du er færdig med at løse din opgave, kan begge parter afslutte ved at klikke på krydset i højre hjørne og derefter klikke på Ja. 

Undgå forstyrrelser ved pc'en - læs også Sådan virker Fokushjælp i Windows 10 

Hold dig opdateret på Windows med Komputer for alle

I vores trykte magasin skriver vi i hvert nummer om nye funktioner i Windows 10, gode apps og tilføjelsesprogrammer og meget mere for at du kan få den mest effektive Windows pc.

Som abonnent får du desuden adgang til Fordelszonen og mere end 300 gode, sikre programmer med tilhørende installationsguider, videoguider og meget mere.

> Læs også: Her er alle Windows 10s opdateringer gennem tiden

Prøv to numre af Komputer for alle for kun 59.50 kroner inklusiv en valgfri præmie til dig. Lige nu kan du bla. vælge mellem en kikkert, et bluetoth-tastatur eller en fiberjakke. 

> Se tilbuddene her

Måske er du interesseret i ...