Advarsel: Windows 10-opdatering låser din pc

En helt ny sikkerhedsopdatering, som automatisk sendes ud til Windows 10, kan føre til låste pc'er. Det bekræfter Microsoft nu.

I sidste uge udsendte Microsoft en sikkerhedsopdatering til alverdens pc'er med Windows 10, og allerede kort efter offentliggørelsen af rettelsen til styresystemet, begyndte der at komme indlæg om opdateringen på Microsofts eget Forum

Låser pc'en på opdateringsskærmen

Her kunne brugere berette om, at den nye opdatering med navnet KB4524244 får pc'en til at gå i baglås under installationen, så man kun kan bruge pc'en efter en hård genstart, hvor tænd-/slukknappen holdes nede i fem sekunder. 

Det skulle i de fleste tilfælde ske, når installationen når 94 eller 99 procent. Der er også mange, som får fejlkoden 0x800f0922, der er en generel kode for problemer med opdateringer. 

De mange problemer fik Microsoft til at skrive på Twitter, at man skal prøve at hente og installere opdateringen manuelt, men også det skulle ifølge kommentarerne lede til utilsigtede fejl.

Endelig blev opdateringen fjernet

Da Microsoft måtte sande, at de forskellige løsningsforslag var uden effekt, valgte firmaet i sidste ende at stoppe udbredelsen af opdateringen. 

Men der er naturligvis mange pc'er, som allerede har fået opdateringen - med eller uden problemer. 

Det skal du selv gøre, hvis din pc er ramt

Du kan se, om du har opdateringen ved at gå ind i Windows 10's Indstillinger og vælge Opdatering og sikkerhed. Klik på Vis opdateringsoversigt og led efter KB4524244.

Hvis du har opdateringen, og du har oplevet ufrivillige genstarter, eller at pc'en låser, skal du blot klikke på Fjern opdateringer, vælge KB4524244 i oversigten og klikke på Fjern.

Har du opdateringen, men oplever ingen problemer, kan du roligt bare lade den blive på pc'en.

Hvis du vil undgå at Windows opdaterer automatisk i fremtiden, kan du læse hvordan her

Måske er du interesseret i ...