Google må ikke længere sende sikkerhedsopdateringer til Android-telefoner.
Huawei vs. Google

Google må ikke længere sende sikkerhedsopdateringer til Huawei-telefoner.

© Shutterstock

Slut med Android-sikkerhedsopdateringer til Huawei-telefoner

Google sender ikke længere sikkerhedsopdateringer til telefoner fra kinesiske Huawei – hverken nye eller ældre modeller.

Google stopper nu med at udsende sikkerhedsopdateringer til Huawei-telefoner.

Tidligere i år bekendtgjorde Google ellers, at de amerikanske handelshindringer kun forbød firmaet at levere teknologi eller apps til helt nye Huawei-telefoner. 

Nu levererer Google heller ikke opdateringer til Huawei P30-serien og ældre modeller. Det skyldes, at en midlertidig tilladelse til at stille teknologien til rådighed, er udløbet. 

Nyere modeller kan godt modtage sikkerhedsopdateringerne, fordi de bruger en open source-version af Android og modtager opdateringer direkte fra Huawei. Til gengæld leveres de uden uden Googles mange gode apps.

> Læs også: Google dropper Huawei - hvad betyder det for dig?

Huawei vil selv levere opdateringer

Det amerikanske handelsministerium har meldt ud, at den midlertidige tilladelse har givet "en mulighed for, at telekommunikationsvirksomheder og brugere af Huawei-enheder kunne fortsætte med at bruge enhederne og eksisterende netværk, mens de skyndte sig at skifte til alternative leverandører."

Nu er tiden altså gået, og Google bliver tvunget til at stoppe for opdateringer til Huaweis telefoner.

En talsmand for Huaweis amerikanske afdeling lover dog, at firmaet selv vil stå for opdateringer til telefonerne fremover.

> Læs også: Google advarer Huawei-brugere: Installer ikke disse apps

Måske er du interesseret i ...