Hvis du har en Android-telefon, er der fare for, at hackere får adgang til dine mediefiler.
Android-telefoner i fare:

Hvis du har en Android-telefon, er der fare for, at hackere får adgang til dine mediefiler.

© Shutterstock

Apples kode bringer millioner af Android-telefoner i fare

En kildekode skrevet af Apple gør millioner af Android-telefoner sårbare overfor angreb, hvor hackere kan få adgang til dine mediefiler.

Hvis du har en Android-telefon, som bruger mikrochips fra Qualcomm eller MediaTek, kan du havne i store problemer.

Sikkerhedsfirmaet Check Point Research fortæller nemlig i en rapport, at smartphones, der bruger chips fra Qualcomm eller MediaTek er sårbare overfor hackerangreb, hvor hackere blandt andet kan få fingrene i dine mediefiler - altså dine videoer og billeder på telefonen.

Årsagen til sårbarheden er en fejl i implementeringen af en kildekode, som selveste Apple har skrevet.

Det drejer sig blandt andet om telefoner fra Samsung, OnePlus, Xiaomi, Motorola og Nokia. 

LÆS OGSÅ: Disse sikkerhedsapps stjæler dine bankoplysninger

Apple-kode gør Android-mobiler sårbare

Koden, der kan bringe Android-telefoner i fare, er Apples Loss Less Audio Codec (ALAC). 

Koden er et lydcodec, og siden 2011 har koden været open source, hvilket vil sige, at alle kan bruge, ændre og distribuere koden.

I dag bliver ALAC brugt i talrige systemer, og sårbarhederne har Apple fjernet i den lukkede version af koden, men open source-versionen får ikke samme vedligeholdelse.

Den sårbare open source-version har chipfirmaerne Qualcomm og MediaTek implementeret i deres produkter, og konsekvensen er nu, at millioner af Android-telefoner er i fare. 

LÆS OGSÅ: Google Chrome er favoritmål for hackere

Millioner af telefoner i fare

Sårbarhederne i Apple-koden gør det muligt for hackere at køre skadelig software på mobilen ved at sende en ondsindet lydfil og lokke modtageren til at åbne den.

Bliver den skadelige software aktiveret på telefonen, kan det blandt andet resultere i, at hackerne får adgang til dine fotos, videoer og andre mediefiler, og at de endda kan livestreame fra din telefons kamera.

Er din mobil under tre år gammel, burde du for længst have modtaget en opdatering, der har lukket sikkerhedshullerne, men på ældre telefoner er det måske ikke tilfældet.

Sørg derfor for, at din telefon er fuldt opdateret ved at gå ind i telefonens indstillinger og finde kategorien kaldet ‘Softwareopdatering’. Desuden bør du være påpasselig med ikke at åbne lydfiler modtaget af ukendte eller mistænkelige afsendere.

Grundlæggende bør du altid opdatere din telefon, når du bliver adviseret om opdateringer. Det er den letteste og mest effektive måde at holde telefonen sikker på.

LÆS OGSÅ: Russiske hackere angriber din router

Måske er du interesseret i ...