Ekstern harddisk
Ekstern harddisk

En ekstern harddisk giver dig ekstra plads til dine vigtige filer, men nogle gange dukker den ikke automatisk op i Stifinder. Der er heldigvis en nem løsning.

© Shutterstock

Er din harddisk blevet væk i Stifinder?

Hvis du har sluttet en ekstern harddisk til din pc, og den ikke automatisk dukker op i Stifinder, skal du ikke gå i panik. Der er nemlig en simpel løsning.

En ekstern harddisk er et genialt stykke tilbehør til din computer.

En ekstern harddisk er en transportabel variant af den harddisk, der sidder i din computer. Den tilsluttes din computer, og på den måde kan du nemt få ekstra lagerplads eller lave backup af dine vigtige filer.

Harddisken sluttes blot til pc’en med et kabel, og så kan du tilgå den via Stifinder, hvorfra du nemt kan overføre filer til og fra harddisken.

Men nogle gange dukker harddisken ikke op i Stifinder.

Hvis Stifinder ikke viser din nye eksterne harddisk, er det næppe fordi, du har købt en defekt harddisk. Du kan bare hjælpe din pc med at opdage den.

LÆS OGSÅ: Flyt til ny pc med en ekstern harddisk

Sådan finder du din eksterne harddisk i Stifinder

Hvis Stifinder ikke automatisk viser din eksterne harddisk under dine drev ved Denne pc, skal du tilføje harddisken et drevbogstav. 

Det gør du ved at slutte din eksterne harddisk til computeren, og derefter gå ind i indstillingerne for Diskhåndtering i Windows, som vi beskriver herunder.

  1. Højreklik på Windows’ startknap
  2. Vælg Diskhåndtering
  3. Højreklik på din harddisk
  4. Klik på Skift drevbogstav og sti…
  5. Klik på Tilføj
  6. Markér Tildel følgende drevbogstav:
  7. Klik på pilen til højre og vælg et bogstav
  8. Klik til sidst på OK

LÆS OGSÅ: Lagermedierne, der forsvandt - hvor mange kan du huske?

Lav din gamle pc-harddisk om til en ekstern harddisk

Der er ingen grund til, at harddisken fra din gamle computere samler støv på hylden. For med en harddisk-dock kan gamle harddiske stadig tjene et nyt formål som eksterne harddiske.

Den gamle harddisk monteres blot i en dockingstation, som du tilslutter computeren, og så kan harddisken fra den gamle computer fungere som en ekstern harddisk. 

Du kan også få en harddisk-dock med flere indgange, så du fx kan montere fire harddiske i én dockingstation, og dermed kan lagerpladsen forøges markant.

Ekstra lagerplads er dog ikke den eneste fordel ved en harddisk-dock, og i Komputer for alle blad nummer 13/2021 kan du læse meget mere om de smarte harddisk-docke. 

> Læs artiklen "Få glæde af dine gamle harddiske" i Fordelszonen her

Der findes nemlig flere forskellige former for dockingstationer til harddiske, og der er stor forskel på prisen og kvaliteten.


Måske er du interesseret i ...