Slip for frustrationerne
Slip for frustrationerne:

Det kan give gevaldig hovedpine, hvis du sletter vigtige systemfiler, så pc'en pludselig holder op med at virke korrekt.

© Shutterstock

Slet aldrig disse filer og mapper

Det kan være fristende at slette de største filer på pc’ens harddisk for at frigøre lagerplads, men det er langtfra alle filer, du må slette.

En overfyldt harddisk kan være til stor irritation. For det første kan det være besværligt at finde lige præcis den fil, du skal bruge, og for det andet kan en proppet harddisk være til skade for computerens ydeevne.

Derfor anbefaler vi på Komputer for alle, at du med jævne mellemrum rydder op på pc’en, og det kan du gøre med et eller flere af vores oprydningsprogrammer i Fordelszonen, eller du kan gøre det manuelt.

Vælger du at slette filer på egen hånd, kan det være nærliggende at tro, at det er bedst for pc’en at slette de filer, der optager mest plads. Det er bestemt ikke tilfældet, for visse filer og mapper på pc’en bør aldrig slettes.

LÆS OGSÅ: Genialt trick til omdøbning af filer

Hold dig fra systemfilerne

Hvis en vigtig systemfil eller systemmappe i Windows bliver slettet, kan det medføre, at pc’en ikke fungerer efter hensigten. Derfor bør du undgå at slette dem. 

Det drejer sig om følgende mapper:

'Programmer', 'Programmer (x86)', 'Windows', 'Brugere' samt 'Dokumenter'.

Desuden skal du holde dig fra at slette filer med filendelsen .sys eller .dll, medmindre du ved præcist, hvad de gør.

En god tommelfingerregel, når du sletter filer, er kun at slette filer, som du ved, at du kan undvære. Det kan fx være filer, som du selv har oprettet såsom Word-dokumenter eller fotos.

LÆS OGSÅ: Ny farlig ransomware sletter alt på pc’en

Få hjælp til at finde de store filer

Det kan være en vanskelig opgave at finde frem til de store filer på pc’en, som trygt kan slettes. Især hvis harddisken er spækket med filer, kan det udvikle sig til en omfattende opgave at rydde op.

I Fordelszonen er der dog hjælp at hente. For med programmet Glary Disk Explorer kan du nemt identificere, hvor på harddisken de store filer og mapper gemmer sig.

Programmet viser dig tilmed, hvilken filtype det er, så du er sikker på, at du ikke sletter vigtige systemfiler. Glary Disk Explorer kan du som abonnent på Komputer for alle hente gratis i Fordelszonen.

> Klik her for at hente programmet og læse vores tilhørende programvejledning

Måske er du interesseret i ...