Samsung Galaxy Book Pro 360 med den tilhørende pen.
Windows 11-pc:

Samsungs nyeste serie af bærbare pc'en kan alle nemt og gratis opgraderes til Windows 11.

© Samsung

Find den helt rigtige pc med Windows 11

Komputer for alle har testet seks bærbare computere, der enten leveres med Windows 11 eller hurtigt kan opgraderes fra Windows 10.

Lanceringen af Windows 11 er alletiders undskyldning for at opgradere din gamle computer.

I Komputer for alle nummer 7/2022 tester vi seks bærbare computere, som enten er klar til Windows 11 eller leveres med det nye styresystem forinstalleret på computerens SSD-lager.

Med andre ord - bærbare computere, som kan køre Windows 11 fra dag ét.

Kraftfuld bærbar eller tablet-pc?

De testede pc’er giver vidt forskellige muligheder: Nogle er store og lynhurtige. Andre er små og lette og kan laves om til en tablet ved hurtigt at svinge skærmen om på bagsiden af computeren.

På tablet-pc'erne sørger Windows 11 selv for at deaktivere tastaturet, så du kan bruge fingrene på skærmen til at styre Windows – helt som på en almindelig tablet.

Der er også gode spillecomputere i testfeltet, og det fine ved spillecomputere er, at hvis en pc kan drive de nyeste 3D-spil, så er den kraftig nok til at klare stort set hvad som helst

> Læs også: Sandt eller falsk? Hvordan skal du egentlig behandle pc-batteriet?

Overvej dine behov - og prøv før du køber

Du får typisk, hvad du betaler for, når du køber en bærbar pc: Processorens hastighed, lagerpladsens størrelse og kvaliteten af skærm og tastatur følger som oftest prisen. 

De fleste bærbare kan købes i flere konfigurationer, så du kan slippe for at betale for dyre komponenter, du ikke har brug for. 

Der kan fx være forskel på processor, grafikkort, ram og lagerplads i særlige udgaver af den samme overordnede model. Derfor kan den samlede ydelse selvfølgelig også ændre sig, alt efter hvor dyr en version du smider i indkøbskurven. 

Hvis du vil være helt sikker på at få en bærbar, der passer til dine behov, er det en god idé at forberede dig grundigt, inden du svinger dankortet. Du kan læse dig til meget inden købet. 

Læs for eksempel vores artikel  "5 gode råd før du køber ny computer" samt vores test af nye pc'er i Testzonen

Og så er det altid en god idé at prøve pc’en, før du køber.

Sådan testede vi computerne

De seks bærbare computere i vores test var gennem grundige undersøgelser i vores testlaboratorium. 

De er blevet testet hver for sig, og deres skærme er blevet sammenlignet side om side. Vi målte computernes ydelse med PassMark PerformanceTest.

Det er et benchmark-værktøj, som udfører en række tests af pc’ens forskellige dele. Udover processoren tester værktøjet også computerens evne til at behandle både 2D-
og 3D-grafik. 

Det første har indflydelse på, hvor hurtig pc’en er til dagligdags arbejde i fx kontorprogrammer, mens 3D-grafik fortrinsvis bruges i computerspil. 

Værktøjet måler også hastigheden på computerens ram, som er pc’ens korttidshukommelse, hvor den gemmer data, som den er i gang med at bruge. Endelig måles også harddiskens eller SSD’ens overførselshastighed.

Fælles for de bedste pc'er i testen:

  • Processor: Intel Core i7 - 11800H
  • Ram: 16 gigabytes
  • Lagerplads: 1 terabyte SSd
  • Grafikkort: NVIDIA GeForce RTX 3060
  • Skærmstørrelse: Ca 16 tommer
  • Vægt: Ca 2 kilo

Stortest af bærbare Windows 11-pc'er

De seks bærbare computere i vores test i Komputer for alle 7/2022 er naturligvis kun et udpluk af de mange computere, du kan få med Windows 11. Men testen giver dig et klart billede af, hvad du skal kigge efter, når du skal købe ny pc.

De testede maskiner ligger prismæssigt i omegnen af 10.000 kroner - nogle billigere og nogle lidt dyrere, og det er det prisleje, du skal op i, hvis du vil have en maskine i høj kvalitet, som både er hurtig og rummelig.

> Læs stortesten i Komputer for alle nummer 7/2022 eller i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...