Brug disse online værktøjer på nettet

Nettet er fyldt med gode værktøjer, der sagens kan konkurrere med programmerne på din pc. 

© Shutterstock

Disse online-værktøjer kan erstatte dine programmer

Chromebooks bliver mere og mere populære, men du må undvære dine Windows-programmer. Vi giver dig her 5 geniale værktøjer, der erstatter programmerne.

Værktøjer på nettet bliver stadig mere kraftfulde og efterhånden så avancerede, at de i mange tilfælde helt kan erstatte de programmer, du har på din computer.

LÆS OGSÅ: Genialt værktøj: Fjern baggrunden på dine billeder

Det har flere fordele.

Fx behøver du ikke opdatere programmerne, da udvikleren af værktøjet selv står for at opdatere værktøjet online. Og du behøver heller ikke bekymre dig om, hvorvidt du har plads nok på din computer til at installere nye programmer, når de i stedet ligger online.

Særligt med ChromeOS, Googles internet-baserede styresystem til computere, er der blevet sat skub i udviklingen af online værktøjer, der kan erstatte normale Windows-programmer til din computer.

På en Chromebook kan du nemlig ikke bruge tunge programmer. 

Her er 5 geniale værktøjer på nettet

Vi har her samlet fem af de mest imponerende internet-værktøjer, som ikke kræver, at du installerer noget som helst. Du skal blot klikke på linket og begynde at bruge værktøjet. 

 1. Brug Photopea til fotoredigering i stedet for Photoshop
  www.photopea.com

 2. Med Clipchamp kan du redigere video online
  https://www.clipchamp.com/

 3. Værktøjet Squoosh gør det muligt at komprimere billeder
  www.squoosh.app

 4. Smallpdf gør det nemt at redigere i PDF-filer
  https://www.smallpdf.com/

 5. Brug værktøjet WeTransfer til at dele store filer med venner og familie
  www.wetransfer.com

Prøv selv ChromeOS

Er du blevet bidt at tanken om at bruge online værktøjer frem for normale programmer, kan du nu selv prøve kræfter med Googles ChromeOS. Google har nemlig gjort det muligt at installere styresystemet på en almindelig Windows-computer.

LÆS OGSÅ: Sådan laver du selv kunst med kunstig intelligens

I magasinet Komputer for alle nummer 3/2023 og 4/2023 viser vi i to afsnit, hvordan du selv installerer ChromeOS på din egen computer, og så viser vi også, hvordan du bruger Googles styresystem.

Du kan købe Komputer for alle, hvor du plejer at købe magasiner, men du kan også allerede nu læse med i Fordelszonen her.

Måske er du interesseret i ...