EU gør det muligt at streame digitalt indhold, når du er i udlandet.

Der skal ingen grænser være for, hvor du kan se film og andet digitalt indhold i EU.

Se Netflix på tværs af Europas grænser

EU vil tvinge streamingtjenester som Netflix, HBO og Viaplay til at gøre indhold tilgængeligt for danskere, der er i udlandet.

Måske har du prøvet at sidde i udlandet og forgæves forsøgt at streame en serie fra en udbyder, som du abonnerer hos hjemme i Danmark, og er blevet mødt af frustrerende besked som "Filmen er kun tilgængelig i Danmark". 

Den slags er heldigvis snart en saga blot. 

Fra i dag (1. april 2018) kan du bruge dit danske streaming-abonnement i alle EU-medlemslande i op til 30 dage af gangen. Herefter skal du bruge dit streamingabonnement i Danmark, før du kan streame i andre lande i EU igen.

Det skyldes, at EU vil pålægge streamingtjenester som Netflix, HBO og Viaplay at gøre indholdet tilgængelig på tværs af EU's landegrænser på kortere rejser.

At streaming i udlandet overhovedet er et problem, skyldes at hvert land har sit eget "bibliotek" af film og serier.

> Læs alt om streaming her

Tag Netflix med på ferie

EU's nye løsning består i at sikre, at danskere i udlandet kan se præcis de samme film og serier, som de kan derhjemme. 

Du har med andre ord adgang til alle dine streaming-tjenester, når du rejser rundt i EU. Den tekniske løsning på dette skal de betalte streamingtjenester som fx HBO og Netflix selv levere. 

Tjenester, der leverer gratis indhold, som fx Filmstriben, må selv vælge, om de vil gøre deres biblioteker tilgængelige for danskere i udlandet. DR TV er ligeledes undtaget for reglerne, da indholdet er finansieret af licensen.

Du kan læse mere om lovgivningen på Europa-Parlamentets hjemmeside her.

Nu kan du nyde bedre lyd – uden at forstyrre resten af familien.
Lige nu får du høretelefoner med 2 numre af Komputer for alle samt e-bogen “Alt om streaming” for kun 59,50 kroner + porto. Du sparer 407 kroner. Se tilbuddet her.

Måske er du interesseret i ...