Kvinde ligger i sofaen og ser Netflix.
Netflix:

Nu vil Netflix sikre sig, at du betaler for at se tjenestens film og serier - og at du ikke deler din adgang med venner og familie.

© Shutterstock

Netflix går på jagt efter gratisterne

Netflix vil have snyltere til at betale for at se film og tv på tjenesten i stedet for at låne andres konti.

Netflix er tilsyneladende blevet så træt af, at folk bruger tjenesten uden at betale, at det nu skal være sværere og dyrere at være flere brugere på den samme Netflix-konto.

Det sker for at forhindre, at flere husstande deles om den samme Netflix-konto for at undgå at betale for separate konti.

I første omgang kører Netflix ændringerne som et forsøg i Syd- og Mellemamerika. Det er brugerne i Chile, Costa Rica og Peru, der har fået fornøjelsen af at være de første til at blive opkrævet ekstra betaling.

Det vil fortsat være muligt at dele Netflix-konto indenfor egen husstand, så familiens medlemmer kan have deres egen profil på familiens konto. Men du må (fortsat) ikke dele dine login-informationer med personer udenfor din egen husstand.

Prisen for Netflix stiger med 20 kroner

Netflix vil dog gøre det nemt for dig at blive betalende kunde i butikken, hvis du i dag deler konto med andre, skriver de på deres hjemmeside.

Der kommer to løsninger for Netflix-brugere, som indtil nu har delt en konto med andre. 

Hvis du har en Netflix-konto, kan du oprette en "underkonto" til to oersonder udenfor din husstand. Det kommer til at koste 2.99 dollars om måneden (cirka 20,27 kroner), hvilket er noget billigere end et fuldt abonnement.

En anden mulighed er, at du konverterer en brugerprofil fra en eksisterende Netflix-konto til en helt ny konto. Så får du automatisk flyttet din Netflix-historik, din liste over ting du vil se og dine personlige anbefalinger over på din nye konto, som du naturligvis betaler fuld pris for.

>Læs også: 3 hemmelige tricks til Netflix

Sværere at logge ind fra forskellige adresser

I 2021 introducerede Netflix tofaktorbekræftelse på konti, der blev benyttet fra forskellige steder. Dels for at øge sikkerheden, hvis dine logininformationer bliver delt eller lækket på nettet, men nok i højere grad for at gøre det mere besværligt at være flere brugere på den samme konto.

Netflix har oplevet konstant høj vækst i mange år, men i første del af 2022 er der ikke kommet så mange nye kunder i butikken som forventet. 

Det er kun et uger siden, at prisen på Netflix' danske abonnementer steg 15-20 kr. om måneden.

Netflix har endnu ikke meldt ud, om ændringerne af brugernes konti også vil blive rullet ud i andre lande i resten af verden.

> Læs flere historier om Netflix her

Måske er du interesseret i ...