Sådan bruger du den nye Chromecast
Chromecast:

Giv dit gamle tv nye kræfter med en Google Chromecast. Vi viser dig hvordan. 

© Google/Grafik: Komputer for alle

Interaktiv grafik: Sådan bruger du den nye Google Chromecast

Google har lanceret en ny Chromecast, som for første gang styres ved hjælp at en fjernbetjening. Her kan du se, hvordan det fungerer.

Få ting i verden er mere frustrerende end gamle fjernsyn, som reagerer langsomt, som hakker i menuerne, og som er udstyret med forældede apps, som – på trods af tv-producenternes store ord og løfter – aldrig bliver opdaterede, men blot efterladt i vejkanten og overladt til sig selv.

LÆS OGSÅ: Hvad er Google Chromecast?

Lyder det lidt for bekendt? Så er der her en god nyhed.

Det er relativt billigt, nemt og hurtigt at tage ejerskab over dit tv og aldrig nogensinde beskæftige sig med den håbløse, bedagede og ulogiske software, som producenterne har besluttet at udstyre deres fjernsyn med.

I dag findes der nemlig massevis af små bokse på markedet, som du kobler til dit fjernsyn, og som både indeholder sin egen processor og software, så du kan gå helt uden om fjernsynets oprindelige software. 

Sådan virker Googles nye Chromecast

Et af de klart bedste bud på en sådan boks kommer fra Google og har navnet Chromecast. 

Den er netop kommet på markedet i en ny version, der er noget anderledes end tidligere versioner af Chromecasten. Tidligere kunne du nemlig kun streame indhold fra din telefon, computer eller tablet.

LÆS OGSÅ: TEST: Google Chromecast med Google TV 

Men i den nye version følger der også en fjernbetjening og et egentligt styresystem med. 

Det fungerer så på den måde, at du kan lade din gamle fjernbetjening blive i skuffen, og i stedet betjene såvel tv som Chromecasten med den nye og meget simple fjernbetjening.

I det nye nummer af Komputer for alle viser vi dig, hvordan du kommer i gang med at bruge den nye Chromecast på dit gamle fjernsyn, så det nærmest får superkræfter. Og herunder kan du blive klogere på, hvordan Chromecasten og den medfølgende fjernbetjening fungerer. 

Hold blot musen hen over punkterne for at læse mere om de forskellige funktioner. 

Sådan kommer du selv i gang

Vil du gerne selv i gang med at bruge den nye Chromecast, er det relativt nemt at komme i gang. 

LÆS OGSÅ: Verdens første Wi-Fi-radio med Chromecast

Du skal blot bruge en Chromecast til ca. 500 kroner, et tv, en Wi-Fi-forbindelse og en app til din telefon. Herefter er det blot at sætte det hele op og komme i gang.

I det nye nummer af Komputer for alle nummer 17/2022 viser vi dig skridt for skridt, hvordan du sætter hele systemet op, så dit fjernsyn kommer i topform. 

Du kan også læse artiklen "Giv dit gamle tv nye kræfter" i Fordelszonen allerede nu. 

Måske er du interesseret i ...