Her er den nye Chromecast med fjernbetjening
Billig Chromecast:

Den nye Chromecast fra koster bare 339 kroner. 

© Google

Google klar med ny og billig Chromecast

Er dit tv langsomt og hakkende, så har Google løsningen: En Chromecast med medfølgende fjernbetjening. Og nu er den klar i en billigere version.

28. september 2022 af Niklas Ernst

I 2008 betragtede ingeniøren Majd Bakar sin kone, og hvordan hun bar sig af med at afspille film på tv’et. Først fandt hun en film, hun gerne ville se på sin computer. 

Derefter tilføjede hun filmen til en afspilningsliste, lukkede sin computer og tændte så for en spillekonsol, der var koblet til tv’et.

LÆS OGSÅ: Hvad er Google Chromecast?

Herefter kunne hun ved hjælp af spillekonsollen sætte filmen i gang på tv’et. Alt sammen, fordi Bakars kone syntes, at fjernsynets interface og menuer var så ulogiske og bøvlede at bruge, at hun lavede sit eget “hack”.

Det bemærkede Bakar, og han besluttede sig for at lave processen mere simpel og smidig – han ville lave et produkt, hvor brugeren ved hjælp af sin telefon kunne styre indholdet på sit tv.

Første Chromecast på markedet

Bakar blev i 2011 ansat hos Google, og her pitchede han idéen, som senere hen skulle blive til produktet Chromecast. Et produkt, der for mange mennesker fundamentalt har ændret måden, de ser tv på, og som for alvor har været med til at sætte gang i streaming-forbruget.

Sådan så Chromecast ud i 2013.

Sådan så den første Chromecast til tv'et ud. Den kom på markedet i 2013. 

© Google


Den første Chromecast til tv kom på markedet i 2013, og nu er Google så klar med en nye version her i 2022. En del er sket siden den første Chromecast, som udelukkende kunne styres fra en anden enhed, fx mobil, tablet eller pc.

LÆS OGSÅ: Verdens første wi-fi-radio med Chromecast

Den nye Chromecast kan nemlig også styres med en fjernbetjening, så du ret beset kan lægge din gamle fjernbetjening i skuffen og lade den blive der.

Ny og billig Chromecast fra Google
Ny og billig Chromecast:

Den nye Chromecast er mere elegant i designet end den første version. Og så kan du styre det hele med den medfølgende fjernbetjening.

Vælg mellem dyr og billig model

Den nye Chromecast er også udstyret med en kraftigere processor end den oprindelige, så den bedre kan håndtere film og serier i høj opløsning, og for at der ikke opstår hakken i menuerne, når du bevæger dig rundt.

LÆS OGSÅ: TEST: Google Chromecast med Google TV

Den nye Chromecast, Google netop har lanceret, kan vise video i Full HD-opløsning, altså 1920 x 1080 pixels. Har du et Full HD-tv, er dette altså en oplagt løsning. 

Denne Chromecast har en pris på 339 kroner.

Google sælger også en dyrere Chromecast, som kom på markedet tidligere i år. Den kan vise film i den højere 4K-opløsning og har en pris på 529 kroner.

Begge produkter kan købes hos Google

Herunder kan du i vores grafik se, hvordan den nye Chromecast fungerer. 

Måske er du interesseret i ...