Trådløs opladning af iPhone

Trådløs opladning er smart. Men hvordan fungerer trådløs opladning egentlig? 

Trådløs opladning - sådan virker det

Med teknologien trådløs opladning slipper du for besværlige kabler og stik, når du skal oplade din smartphone. Muligheden findes i stort set alle nye telefoner - se, hvordan du gør her.

9. april 2019 af Henning Dadkhah Rasmussen

Hvis du de seneste år har kigget på annoncer for nye smartphones, er du formentlig stødt på udtrykket QI eller trådløs opladning. 

Stort set alle nye telefoner i dag sælges nemlig med den fantastiske teknologi, som gør det muligt at oplade trådløst og dermed slippe for besværlige kabler og stik. 

Derfor er der også stor sandsynlighed for at din egen telefon allerede understøtter trådløs opladning, hvis den er under et par år gammel. 

> Apple skrotter deres længe ventede trådløse oplader. Læs hvorfor her. 

Hvordan virker trådløs opladning?

For at oplade din smartphone uden kabler skal du bruge en trådløs oplader. 

Det er en plade, der er tilsluttet stikkontakten, hvorpå du kan lægge din mobiltelefon. Ofte kan du også oplade ældre (eller flere) mobiler via kabel direkte i den trådløse oplader, hvis du ønsker det.

Den trådløse oplader følger stort set aldrig med, når du køber en ny telefon, og derfor kan det være nemt at overse, at den nye telefon faktisk er i stand til at oplade uden kabler. 

En trådløs oplader kan ikke kun oplade mobiltelefoner trådløst. Du kan også oplade bla. dit smartwatch, dine høretelefoner fx Apple AirPods og andre enheder, som understøtter trådløs opladning.

Trådløs opladning af Samsung

Lige nu kan du få denne trådløs oplader til to enheder med to numre af Komputer for alle. Se tilbuddet via dette link. 

> Allerede abonnent? Køb trådløs oplader med rabat i Moreshop her.

Teknikken bag trådløs opladning

Når du placerer din telefon på ladepladen, sender telefonen en besked til ladepladen om, at den er klar til at modtage strøm, ligesom den fortæller præcis hvor meget energi, den er i stand til at modtage.

Vekselstrømmen i kobberspolen i den trådløse oplader skaber et magnetisk felt, som breder sig helt til kobberspolen i din smartphone. Magnetfeltet, som er skabt mellem den trådløse oplader og telefonen skaber en elektrisk strøm inde i telefonens kobberspole.

Den elektriske strøm, som er skabt i telefonens kobberspole af magnetfeltet, bliver nu konverteret til jævnstrøm, som bruges til at oplade telefonen.

Oplad din egen telefon trådløst

Hvis din telefon fungerer med trådløs opladning (se listen over telefoner herunder), er du klar til at lægge den gammeldags oplader væk.

Du skal blot investere i en trådløs oplader, som fås fra et par hundrede kroner i enhver elektronikforretning - fx hos Elgiganten.

Den kobles nemt til en stikkontakt i hjemmet, og når du fremover placerer din smartphone på pladen, oplades den uden at du behøver tilslutte det gamle opladerkabel.

Du skal blot være opmærksom på at den nye trådløse oplader virker med teknologien QI - hvilket stort set alle trådløse opladere gør. 

> Læs meget mere om mobiltelefoner - nyheder, tips og test her

Disse telefoner understøtter trådløs opladning pr. 1. april 2019:

Samsung:
Samsung Galaxy S6, S7, S8, S9, S10, Fold, Note 8 og Note 9 

Apple:
iPhone 8, 8 Plus, X, Xs, Xs Max og Xr 

LG:
LG G2, G3, G6, G7, Lucid 2, Lucid 3, Optimus F5, Optimus G Pro, Optimus It L-05E, Spectrum 2, Vu 2, Vu 3, V30, V30 Plus, V40 ThinQ 

Huawei:
Huawei Mate20 Pro, P30 Pro Sony: Sony Xperia XZ2, XZ2 Premium, XZ3, Z4V 

Xiaomi:
Mi MIX 2S, Mi MIX 3, Mi 9 

Google:
Google Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Pixel 3, Pixel 3 XL

Måske er du interesseret i ...