Sådan sparer du batteriet på din mobiltelefon


Sådan sparer du batteriet på din mobiltelefon

Få længere batteritid på mobiltelefonen med disse tips til din Android-telefon. Der er nemlig en række velkendte strømslugere, du bør kende til.

13. februar 2018 af Steffen Nielsen

Afladningen af din smartphone kan gå skræmmende hurtigt, hvis du bruger de forkerte programmer. 

Facebooks app er fx en kendt strømsluger. Men derudover er der også en række andre forhold, der afgør, om telefonens batteri holder eller ej.

Her har vi samlet en række tips til bedre batteri-disciplin på telefonen.

1. Vælg et mørkt baggrundsbillede

Det lyder utroligt, men det kan faktisk gøre en forskel, at skærmen ikke brager løs i lyse nuancer. Derudover har du naturligvis mulighed for at skrue ned for skærmens lysstyrke generelt.

2. Opdatér dine apps

Det er lidt anstrengende at holde sine apps opdatereret til nyeste udgave, men rent batteri-mæssigt er det en vindersag. 

Udviklere forbedrer til stadighed dine apps batteri-forbrug, og det betyder, at nyere versioner alt andet lige vil give dig bedre batteri-økonomi. Dog kan selve opdateringen tære på batteriet. 

3. Overvej flytilstand

Naturligvis kan din smartphone ikke gå gennem livet uden forbindelse til omverden. Men hvis du fx kun vil forlyste dig med spil eller lytte til musik, er det en god fidus at slå Flytilstand til og spare på batteriet.

4. Skift til "lite"

Facebook, Google Maps og en stribe andre apps findes i lite-versioner, som tærer mindre på batteriet, end de tunge standard-apps.

5. Drop widgets

Widgets er små apps, som ofte ligger på din smartphone, når du køber den. 

Widgets tager konstant kontakt til servere på nettet for at servere dig de nyeste nyheder og vejrudsigter. Bruger du dem ikke, kan du slå dem fra og sparer masser af batteri.

Bemærk desuden, at du altid kan se, hvilke apps, der bruger mest batteri på din mobiltelefon lige nu. Gå i Indstillinger, og find punktet Batteristyring/Batteri.

Med en powerbank løber du aldrig tør for strøm på din mobiltelefon. Lige nu får du to numre af Komputer for alle med en powerbank i flot design for kun 59,50 kroner. Læs mere her.

Få batteriet i din bærbare pc til at leve længere

Oplever du også, at din bærbare computer har svært ved at holde på strømmen? 

Hvad end det er, der får din bærbare til at miste strøm hurtigt, så kan du læse meget mere om, hvad du kan gøre for at få batteriet til at holde meget længere i Komputer for alle nummer 3/2018.

Få dit batteri til at leve længere

I artiklen kan du for eksempel læse, hvordan du sætter din bærbare i sparetilstand, slår de ubrugte enheder og overflødige processer fra og meget andet.

I Fordelszonen finder du desuden et smart batteriværktøj, som giver dig en mere præcis måling og vurdering af, hvor lang levetid batteriet har igen (kun for abonnenter).

Køb Komputer for alle i din bladbutik eller tegn abonnement nu og læs bladet med det samme med vores Wype-app.

Måske er du interesseret i ...