Kvinde rengør telefon

Nej, du skal ikke bruge glasrens

© Shutterstock

Sådan rydder du grundigt op på din telefon

Med tiden samler der sig gamle filer og rod i din telefon, der ligger og fylder. Du kan heldigvis rydde op med gratis apps.

1. maj 2017 af Mikkel Jacobsen

Hvis din telefon føles sløv og efterhånden har hukommelsen fyldt til randen, er det på tide at få renset grundigt ud i dens data. Vist kan du slette rigtig mange filer og apps manuelt, men der kan skjule sig gamle glemte filer og andet rod dybt nede i telefonens gemmer. Det kan du heldigvis få has på med en såkaldt cleaner app.

Android - Ccleaner

Et af de allerbedste oprydningsværktøjer til pc er også en fremragende app til Android-telefoner. Ccleaner gennemgår din telefon fra top til tå, og frigiver plads og ram. Din telefon vil bagefter føles langt kvikkere i optrækket.

iPhone - Magic Phone Cleaner

Ccleaner fås desværre ikke til iPhone, men der findes heldigvis rigtig gode alternativer som fx Magic Phone Cleaner. Du bliver hjulpet igennem hele oprydningsprocessen, appen er pæn at se på, og de reklamer appen indeholder, kommer ikke i vejen for en nem og grundig rengøring.

I bladet Komputer for alle 7/2017 kan du læse meget mere om, hvordan du får mere plads på din telefon.

Hvis du tegner abonnement nu, kan du læse historien med det samme på dine mobil eller tablet med app'en Wype. Her kan du også læse de seneste 10 numre af bladet. 

Måske er du interesseret i ...