Smartphone wifi

Ring over Wi-Fi fra din mobiltelefon

Hvis dit mobilsignal er svagt, når du er indendørs, kan du bruge dit trådløse netværk til at opnå bedre signal. Men kun, hvis du har den rigtige telefon og udbyder.

10. november 2016 af Anders Daugaard

Termoruder og tykke mure kan være skyld i mange svage signaler, der gør det problematisk at foretage opkald og sende beskeder fra mobiltelefoner. Ny teknologi gør det muligt at bruge Wi-Fi, når dækningen på det mobile signal er for ringe.

Løsningen kaldes ”Wi-Fi calling”, eller Wi-Fi opkald. Mange steder er telefoner på lokale trådløse netværk, og det udnytter teknologien til at forlænge og forbedre mobildækningen.

Når Wi-Fi opkald er aktiveret på din telefon, bliver netværket med det bedste signal automatisk valgt. Når din telefon er koblet på et trådløst netværk, bliver opkaldet automatisk stillet videre til en telefoncentral, der så sender det videre til modtageren.

Tjenesten kan benyttes af kunder hos 3 og Telenor, men TDC/YouSee og Telia forventes også at følge med inden årets udgang. Desværre er Wi-Fi opkald indtil videre også kun muligt med et lille udvalg af mobiltelefoner:

Apple iPhone 7, 7 Plus, 6S, 6S Plus, 6, 6 Plus og SE. Samsung Galaxy S7, S7 Edge, S6, S6 Edge og S5.

Hvis du har en af disse telefoner, skal du blot opdatere dit styresystem til det nyeste, for at kunne aktivere funktionen.

Sådan gør du på en iPhone

1. Vælg Indstillinger og Telefon.

2. Vælg Wi-Fi-opkald og slå den til.

Sådan gør du på en Android-telefon

1. Vælg Indstillinger.

2. Vælg Wi-Fi-opkald, slå den til og vælg Mobilt netv. foretrækkes.

> Læs mere om telefoner her

Måske er du interesseret i ...