Tre Nokia 3310

3310 solgte over 100 millioner enheder. 

© Shutterstock

Legendariske Nokia 3310 genopstår

Snart kan du få fingrene i en billig og robust mobil-klassiker, der holder batteri i dagevis.

Det er 17 år siden, Nokia 3310 udkom og stjal vores allesammens hjerter. Den usædvanligt hårdføre telefon solgte i mere end 100 millioner eksemplarer, og bliver ofte betegnet som en af de bedste telefoner nogensinde.

Det finske firma HMD Global har købt rettighederne til Nokia-navnet, og efter alt at dømme barsler de netop nu med en ny version af Nokia 3310, som vil blive lanceret på messen Mobile World Congress i Barcelona.

Det er skribenten Evan Blass fra tech-siden VentureBeat, der har startet historien, og han har ofte haft ret i sine forudsigelser.

Koster 500 kroner
Om det bliver en tro kopi af den oprindelige telefon, vides ikke endnu. Prisen rygtes at blive omkring 500 kroner, hvilket tyder på, at HMD Global har tænkt sig at udstyre telefonen med ret beskeden teknologi. Til den pris vil den nye 3310 sikkert kunne ringe, skrive beskeder og måske gå på nettet i begrænset omfang.

Det giver god mening at genoplive 3310. Den vil højst sandsynligt sælge som varmt brød til nostalgikere, mens der sikkert også er et stort marked for en billig robust telefon med lang batterilevetid blandt fx de rejseglade og festivalgængere.

Vi bliver meget klogere på den nye 3310 efter Mobile World Congress den 27. februar.

Måske er du interesseret i ...