Sony i vand

Sådan får du liv i en våd telefon

Har din smartphone været udsat for vand og nægter nu at tænde? Så læs med her, hvor du får en stribe gode tricks til igen at få liv i elektronikken.

30. august 2016

Med mindre du ejer en nyere, vandtæt telefon fra fx Samsung eller Sony er der næppe noget værre end at afslutte et toiletbesøg med at tabe sin dyre smartphone ned i toiletkummen. Den delikate elektronik kan ikke tåle fugt - og slet ikke et vandbad fra en håndvask eller toiletkumme.

Heldigvis har mange oplevet samme situation, og på internettet findes der masser af gode råd til, hvordan man får liv i telefonen igen. 

Her har vi kigget på de bedste tips, som folk har haft succes med, når telefonen har fået fugt.

Tip 1: Silica-poser

Du kan lægge telefonen i en pose sammen med de små silica-poser, som følger med, når du køber elektronik. Poserne er ofte på størrelse med en tændstikæske, og de er praktiske at gemme, næste gang du fx køber en harddisk.

Tip 2: Ris

Læg telefonen i ris natten over. Der er en lille chance for at risene suger fugten ud af telefonen.

Tip 3: Støvsugeren

Et andet opfindsomt bud fra YouTube-brugeren Bret Martin lyder at tørre telefonen med en støvsuger. Det virker formentlig bedst med en Android-telefon, hvor du kan fjerne bagbeklædningen. Se, hvordan han bar sig ad, her:

Tip 4: Solen

Hvis uheldet er ude om sommeren, kan du lægge telefonen på et tørt håndklæde direkte i solen, så fugten i de små revner fordamper. I alle disse tilfælde skal du vente et døgns tid, før du tænder for telefonen igen, så du undgår kortslutninger.

Tip 5: Fryseren

Er alt håb ude, kan du som et sidste desperat forsøg prøve at fjerne batteriet fra telefonen, pakke den ind i nogle stykker køkkenrulle og lægge den i fryseren i 15-20 minutter. Tag den ud, tilslut batteriet igen og se om den vil tænde. 

Vil den stadig ikke det, kan du gentage processen med 10 minutter i fryseren. Det har virket for enkelte brugere af hjemmesiden instructables.com.

Du må ALDRIG

  • Bruge en hårtørrer, da varmen kan skade telefonen 
  • Lægge telefonen i mikrobølgeovnen.

Måske er du interesseret i ...