iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr

De nye iPhones er præsenteret, og de første lander i danske butikker den 21. september.

© Apple

Apple lancerer tre nye iPhones - få overblikket her

Ét udseende, tre størrelser og tre vidt forskellige prisklasser. Apple er klar med en ny serie iPhones, og det betyder samtidig et endegyldigt farvel til to populære funktioner.

13. september 2018 af Mathias Alsted Lund Flinck

Midten af september er én af Apple-fanatikernes helt store højtider. Her bliver det nyeste kuld af iPhones lanceret, og det er netop, hvad der skete onsdag den 12. september dansk tid. 

Tre nye telefoner blev det til: iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr. 

Alle tre ligner til forveksling hinanden - og de er alle tre uden mini jack-stik og den klassiske Hjem-knap, som blev introduceret med den allerførste iPhone. 

Det er i særdeleshed et farvel til mini jack-stikket, for Apple nu sælger ikke længere telefoner med det analog hovedtelefonstik. 

Farvellet til Hjem-knappen betyder samtidig, at alle nye iPhones nu er udstyret med ansigtsgenkendelsen Face ID, som du kan bruge til at åbne telefonen og bekræfte betalinger for apps.

iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr

Både Hjem-knappen og minijack-stikket er fjernet på den nye iPhone Xs.

Mange ligheder og markante forskelle

Fælles for iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr er, at skærmen på alle tre går fra kant til kant og kun afbrydes af en lille sort kasse i toppen af skærmen.

De har desuden alle tre den nye A12-processor, som ifølge Apple er næsten 40 procent hurtigere end den seneste generation.

Batteri er ligeledes forbedret på alle telefonerne sammenlignet med sidste års modeller - her får du alt fra en halv til halvanden times ekstra batteritid afhængig af modellen.

Forskellen på iPhone Xs, iPhone Xs Max og iPhone Xr

De største forskelle er skærmen og kameraet.

Både iPhone Xs og iPhone Xs Max har en OLED-skærm og et dual-kamera på bagsiden, mens iPhone Xr "kun" har en LCD-skærm og et enkelt kamera på bagsiden.

Størrelsesmæssigt er iPhone Xr 6,1 tommer og koster fra 6.699 kroner (64 GB), iPhone Xs måler 5,7 tommer og koster fra 8.899 kroner (64 GB) og iPhone Xs Max koster fra 9.799 kroner (64 GB).

iPhone Xs og Xs Max kommer til Danmark den 21. september, mens du må vente til den 26. oktober for at få fingre i en iPhone Xr. 

Hvis du vælger at holde fast i din gamle mobil lidt endnu, kan du tage ekstra strøm med i lommen med en powerbank. 

Lige nu får du en kraftig powerbank med to numre af Komputer for alle for 59,50 kroner + porto og eksp. Gå direkte til tilbuddet her.

Måske er du interesseret i ...