Apples iPhone 8 og iPhone X kan tåle vand

Både iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X er vand- og støvresistente. 

© Apple iPhone X

Fordele og ulemper ved Apple's iPhone X

Apple har endelig afsløret tre nye iPhones. Blandt dem var iPhone X, som ifølge Apple er det største spring fremad siden den første iPhone.

Sæsonen for store smartphone-udgivelser fortsætter. Nu har Apple afsløret tre nye modeller. 

Og selvom iPhone 8 og iPhone 8 Plus begge er forbedringer på iPhone 7, så er det iPhone X, der tager al opmærksomheden – og med god grund.

iPhone X er nemlig det største skridt fremad siden den første iPhone – i hvert fald hvis du spørger Apple selv. 

Den ligner da heller ikke sig selv. Det nye design, der fjerner Hjem-knappen til fordel for en større skærm, kunne friste en til at sige, at den mere ligner en af Samsungs nyere modeller end en iPhone.

Det gode ved iPhone X

Den nye iPhone er unægteligt utroligt flot. Med den gigantiske, klare skærm, som vi kender fra Samsung, ligner den et stykke af fremtiden. 

Med den nye Apple A11 processor bliver iPhone X efter sigende 30 procent hurtigere end iPhone 7. Det giver helt sikkert en bedre og mere levende følelse at bruge den nye iPhone X.

Et af de helt store salgspunkter er kameraerne i iPhone X. På bagsiden finder du to 12 MPX kameraer, der ligesom i Samsung Galaxy Note 8 kan bruges til at skabe fantastiske effekter på dine billeder.


Dobbelt kamera i iPhone X

iPhone X har dobbelt kamera på bagsiden, og et avanceret selfiekamera foran. 

© Apple

På forsiden finder du et frontkamera, der kan mere end det plejer. Her er nemlig sensorer, der gør det muligt at bruge ansigtsgenkendelse til at låse din mobil op. De nye sensorer kan også bruges til mindre seriøse formål som at animere en emoji til at følge dit ansigtsudtryk.

Hvis du er interesseret i at læse mere om kameraet i de nye iPhones, kan du læse med hos Digital FOTO.

En anden fordel må være, at de nye iPhones er vand- og støvafsvisende. Noget, som for mange vil betyde længere levetid for telefonen.

Desuden kan de nye iPhones prale af trådløs opladning, ligesom både Samsung og LG også tilbyder i deres topmodeller.

Det mindre gode ved iPhone X

iPhone X tager en ret kedelig førsteplads over sine mest populære rivaler. Den er nemlig mærkbart dyrere. iPhone X har heller ikke klaret sig så godt i anmeldelser.

I Danmark koster iPhone X 8.899 kroner for 64 GB og 10.249 kr for 256 GB lagerplads. Til sammenligning koster Samsung Galaxy Note 8 omkring 7.750 kroner for 64 GB.

Ansigtsgenkendelse Face ID låser din iPhone op ved at aflæse dit ansigt.

Du skal blot kigge på din iPhone X, og så låser den op takket være Face ID, Apples nye ansigtsgenkendelsessystem. Det fejlede dog under præsentationen. 

© Apple

En af de funktioner, som Apple lagde mest vægt på under afsløringen, var ansigtsgenkendelsen. Dit ansigt kommer nemlig til at erstatte dit fingeraftryk, når du skal logge ind på din iPhone X. Og mens det lyder meget fremtidsagtigt og smart, så kræver det jo unægteligt, at ansigtsgenkendelsen er lige så pålidelig som fingeraftrykslæseren.

Den mistro man kunne have til funktionen blev kun forværret af, at ansigtsgenkendelsen fejlede under præsentationen.

Selvom den nye iPhone X først bliver tilgængelig 3. november, er det svært ikke at være bange for, at den primære måde at låse sin mobil op ikke fungerer til den tid.

Måske er du interesseret i ...