Find de store apps og spar plads på din iPhone
Store apps

Undgå den trælse besked om, at telefonens hukommelse er fyldt, ved at følge dette råd. 

Find de store apps og spar plads på din iPhone

Har du en iPhone med et begrænset antal GB, kan du hurtigt løbe tør for plads. Et kig blandt dine apps er en nem måde at frigøre plads på.

20. marts 2021 af Niklas Ernst


Apps, billeder, videoer, musik og filer, du har downloadet. Det fylder alt sammen på din iPhone, og før du har set dig om, er du løbet tør for plads. Særligt hvis du har en ældre model med fx 32 eller 64 GB plads.

> Læs også: Løbet tør for plads i Gmail? Tjek hvad der fylder i dit online lager

Og så er gode råd dyre. For modsat mange Android-telefoner, så kan du ikke udvide hukommelsen på en iPhone eksempelvis med et hukommelselskort. Derfor må du tænke i andre baner.

Fjern apps, du ikke bruger

Én af de ting, du kan gøre for at få pladsen tilbage på din iPhone, er at tage et kig på de apps, du har installeret. På din iPhone kan du nemlig både se, hvor meget de fylder, men du kan også se, hvornår du sidst brugte dem.

Det gør det langt nemmere at vurdere, om det er en app, du skal beholde, eller om det er en du sagtens kan undvære, hvis du nu ikke har brugt den en eneste gang de seneste seks måneder.

Desuden kan du både vælge at slette app’en og alle dens indstillinger, men du kan også vælge blot at slette app’en men beholde indstillingerne. Så kan du altid installere den igen og bruge den, som du plejede, hvis du nu fortryder.

> Læs også: Fjern dubletter fra mobiltelefonen

Sådan finder du de store apps på iPhone

For at finde de store apps på din iPhone eller iPad, skal du gå til telefonens indstilinger. Herunder viser vi dig, hvordan du gør.

  1. Tryk på Indstillinger på din hjemmeskærm.
  2. Herefter skal du trykke på knappen Generelt.
  3. Tryk så på iPhone lagringsplads.
  4. Scroll nu ned, til du kommer til dine apps.

Her kan du nu se, hvor meget, hver enkelt app fylder på din telefon, og hvornår den sidst blev brugt.

Beslutter du dig for at fjerne en app, skal du trykke på den. Vil du fjerne app’en og den indstillinger helt, skal du trykke på Slet app.

Vil du beholde app’ens indstillinger og data, skal du i stedet trykke på Fjern app. Dette vil også frigøre plads på telefonen, men gør det altså nemmere og hurtigere at geninstallere app’en senere. 

I magasinet Komputer for alle nummer 6/2021 går vi i dybden med, hvordan du får mere plads på din Android-mobil ved hjælp af en smart app. 

> Du kan læse artiklen i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...