lineal i iPhone

En ny funktion i iOS gør det muligt at måle længden på ting.

© Komputer for alle

Din iPhone indeholder en virtuel lineal

Apple sendte for nylig den seneste opdatering af styresystemet iOS på gaden, og det indeholder en fed ny funktion, som giver din telefon en virtuel lineal.

Hvert år lancerer Apple en ny serie iPhones og bruger samtidig lejligheden til at opdatere styresystemet iOS. 

I år er vi nået til version iOS12, og den byder på spændende nyheder som blandt andet bedre ydelse på ældre iPhones.

Der er dog også en ny funktion, som de færreste har bemærket, men som bestemt er værd at tage et kig på. 

Der er tale om den indbyggede app Måle, som nu ligger i styresystemet. Og den gør helt enkelt, hvad navnet antyder: Den gør dig i stand til at måle afstande og længden på flasker, æbler og din vaskemaskine.

Sådan bruger du måle-app'en

Måle bruger såkaldt augmented reality - eller AR - hvor den virkelige og virtuelle verden smelter sammen på telefonskærmen. Du åbner helt enkelt app'en, giver tilladelse til, at den må bruge kameraet og bevæger telefonen, indtil en stor cirkel med en prik dukker op.

Placér prikken over den ene ende af det objekt, du vil måle, og tryk på plusset. Før nu langsomt telefonen over enheden og se, hvordan telefonen virtuelt måler længden på objektet på skærmen. Tryk igen på plusset for at låse din måling. 

Vil du forevige din opmåling - fx hvis du skal vide, hvor bred din opvaskemaskine er, inden du skal købe en erstatning - klikker du på udløser-ikonet (cirklen til højre for plusset) i højre side af skærmen, og opmålingen bliver gemt som et billede på din telefon.

Da funktionen benytter din iPhones kamera, er det vigtigt, at der er lys nok til rådighed, når du vil måle. Og telefonens indbyggede lys kan ikke fungere samtidig med at du bruger app'en.

De bedste skjulte funktioner i din mobil

Din smartphone gemmer på mange flere smarte funktioner, som du sikkert ikke kender. Det gjorde vi i hvert fald ikke, da vi begyndte at kigge nærmere på en række skjulte funktioner i vores Android-mobiler og iPhones. 

I magasinet Komputer for alle nummer 1/2019, som er på gaden nu, viser vi dig en række hemmelige funktioner, som gør det lettere for dig at navigere rundt på din iPhone eller Android. 

Køb bladet i din bladbutik eller tegn abonnement og læs artiklen med det samme på din pc, mobil eller tablet med vores magasin-app Wype. Her kan du fordybe dig i de seneste 12 numre af magasinet, mens du venter på, at det næste nummer lander i din postkasse. 

> Vælg mellem mange forskellige abonnementstilbud fra kun 29 kroner her.

Måske er du interesseret i ...