Google Play Butik

Google har nu flest apps

Google Play Butik har siden 2012 tredoblet antallet af apps og har for første gang flere apps end Apples App Store.

20. januar 2015

Siden smartphones blev populære har Apple altid været et skridt foran, når det kommer til apps. App Store har været kendt for at have mange flere apps end de andre butikker. Men det er ændret nu. Google har nemlig overhalet og er nu den app-butik, hvor du kan finde flest apps: 1,43 millioner helt præcist mod Apples 1,21 millioner, det viser tal fra analysefirmaet appfigures.

En af de største grunde til, at Google Play Butik har overhalet App Store er at mange flere udvikler apps til Google Play. I 2014 havde Google flere udviklere, end App Store og internet-handlen Amazons App-butik havde tilsammen. Og jo flere der udvikler apps til din platform, desto apps får du.

Derudover har Apple en mere grundig udvælgelsesproces, før appen kommer i butikken, hvorimod Google tillader, at du bare kan udgive appen direkte i butikken. Dette gør det Google Play Butik nemmere og mere attraktiv for udviklerne.

Tallene fra appfigures viser også, at de kategorier, der er i største vækst, er spil og fotografi. Især fotografi-apps har oplevet en voldsom vækst, hvilket kan skyldes, at kameraerne på smartphones fortsætter med at blive bedre og bedre.

Måske er du interesseret i ...