Virus screen

Sms-virus på Android-telefoner

Så advares der igen imod virus på Android-telefoner: Lad være med at åbne links i sms’er fra ukendte afsendere.

17. februar 2016

Sikkerhedsfirmaet Heimdal Security har opdaget en ny virus, der florerer for tiden. Virussen hedder ”Mazar” og kan give hackere fuld kontrol over din telefon.

Mazar-virussen spredes ved, at offeret modtager en mms- eller sms-besked med besked om, at nogen har sendt dig en mediefil, som kan hentes på det vedhæftede link. Men linket er en altså en malware-virus, der downloades til din telefon.

Vil du være sikker på, at du ikke bliver inficeret af Mazar-virussen, skal du altså lade være med at trykke på links i sms’er og mms’er fra ukendte numre.

Derudover er det en god idé at sikre dig, at din telefon ikke tillader ukendte kilder at installere programmer på din telefon – Det gør du under Indstillinger > Sikkerhed > Ukendte Kilder.

Desuden bør du installere et af de mest anerkendte antivirusprogrammer på Google Store, som fx Avast eller Panda Antivirus, og i det hele tage være opmærksom på, hvad du henter og hvilke trådløse netværk du har forbindelse til. > Du kan også læse mere om gratis antivirus her

Måske er du interesseret i ...