Opdater?
Opdater?

Har du en telefon med mange år på bagen, er det en rigtig god idé at opdatere den, hvis det er muligt. 

© Shutterstock

Nu bliver gamle Android-telefoner ubrugelige

Har du en ældre Android-mobil, risikerer du, at du snart ikke kan bruge Googles tjenester. Se her, hvordan du tjekker din Android-version - og hvordan du opdaterer din mobil.

Alting har en ende. Også aldrende Android-versioner, som på et eller andet tidspunkt må lade livet for nyere og bedre udgaver af styresystemet.

Således slukker Google nu for en del af supporten til Android 2.3.7 – også kendt som Android Gingerbread. Et styresystem som efterhånden har en del år på bagen.

LÆS OGSÅ: Android 12: Sådan bliver det nye styresystem

Farvel til Android Gingerbread

Android 2.3.7 blev lanceret i slutningen af 2010, og er således mere end 10 år gammelt. Systemet bød blandt andet på en ny brugerflade, et langt bedre keyboard og understøttelse af NFC. 

Men fra 27. september i år ikke længere være muligt at logge ind i Google apps, som fx Gmail, Google Maps og YouTube, og dermed bruge de pågældende apps på din telefon, hvis du bruger Android 2.3.7.  

Android Gingerbread
Android Gingerbread

Herover ses Samsungs Galaxy S, motorola RAZR MAXX og Huawei Ascend Y200. Det er alle tre telefoner, som oprindeligt er født med Android 2.3.7 (Gingerbread).   

© Samsung, Motorola og Huawei


Det vil heller ikke være muligt oprette en ny Google-konto, nulstille din telefon eller ændre dit kodeord. 

Med andre ord vil din telefon være markant mindre brugbar end tidligere.

Sådan tjekker du din telefons Android-version

Har du en telefon af ældre dato, og er du usikker på, om du bliver påvirket, kan du nemt selv tjekke, hvilken version af Android, din telefon kører.

For at gøre det, skal du gå til telefonens indstillinger.

Herunder kan du se, hvordan du tjekker, hvilket version af Android, din telefon har:

  1. Tryk på tandhjulet med teksten Indstillinger på din telefon. Det findes enten i hurtig-menuen i toppen eller blandt dine apps.
  2. Scroll nu ned i bunden og tryk på Om telefonen.
  3. Under Android-version kan du se, hvilken version din telefon er udstyret med.
  4. Har din telefon Android 2.3.7 eller ældre, bør du forsøge at opdatere din telefon til en nyere version. Herunder kan du se, hvordan du gør det.

LÆS OGSÅ: Pas på: Det vrimler med malware i Google Play

Hold altid din telefon opdateret

Har du en telefon med Android 2.3.7 eller ældre, bør du opdatere den, hvis du fortsat vil bruge den.

Googles retningslinjer siger, at din telefon skal have minimum Android 3.0, hvis du fortsat vil kunne bruge den normalt efter 27. september 2021.

Det er ikke unormalt, at programmer og apps holder op med at fungere, når du bruger en forældet version af dit styresystem.

Du bør derfor altid sørge for, at din mobil er opdateret til den nyeste mulige version. På den måde sørger du også for, at din telefon er så sikker som mulig.

LÆS OGSÅ: Sådan gør du din Android-telefon sikker

Sådan opdaterer du din Android-telefon

For at tjekke, om du kan opdatere (og for at opdatere din telefon) skal du gøre følgende.

Vær opmærksom på, at fremgangsmåden kan variere en smule alt efter producenten af din telefon.

  1. Klik på tandhjulet med teksten Indstillinger. Det findes i hurtig-menuen i toppen af din telefon eller der, hvor du finder dine apps.
  2. Scroll ned i bunden og klik på Om telefonen.
  3. Tryk herefter på Android-version, Software-opdatering eller lignende. Du får nu mulighed for at søge efter tilgængelige opdateringer til din telefon. Er der en opdatering tilgængelig, kan du installere den ved at følge anvisningerne på skærmen.

Kan din telefon ikke opdateres, og vil du ikke udskifte den med en nyere model, skal du i stedet følge de anvisninger, der dukker op på telefonen efter 27. september.

Måske er du interesseret i ...