Huawei ude i kulden – hvilken mobil skal du så vælge?

Google har opsagt samarbejdet med Huawei, hvilket kan få stor betydning for dig som forbruger. Vi giver dig her alternativer til Huaweis mobiltelefoner.

Har du planer om at købe en Huawei-telefon i den nærmeste fremtid? Så bør du tænke dig ekstra grundigt om.

Den amerikanske præsident Donald Trump har nemlig placeret den kinesiske smartphone-producent på USA’s sortliste over handelspartnere.

Det betyder – efter alt at dømme – at Huawei fremover ikke må bruge Googles apps som fx YouTube, Gmail og Google Play Butik, på deres telefoner, og at Huaweis telefoner i fremtiden givetvis ikke vil modtage sikkerhedsopdateringer af styresystemet.

Tirsdag den 21. maj oplyste det amerikanske handelsministerium dog, at forbuddet mod at handle med Huawei udsættes i 90 dage. 

Opretholdes forbuddet mod Huawei efterfølgende kan der derfor være god grund til at at overveje, om du bør anskaffe dig en Huawei-telefon eller kigge i en anden retning. 

Vi har kigget lidt på de populære Huawei-telefoner - og på hvilke alternativer, du kan overveje.

Samsung Galaxy S10 vs. Huawei P30:
Det bedste af det bedste

Vil du have både en fremragende skærm, sublimt kamera og gedigen byggekvalitet, har du måske haft øje på Huaweis nye topmodel, P30.

Samsung Galaxy S10 alternativ til Huawei P30
Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 klarer sig godt på alle parametre – men er også et dyrt bekendtskab. Den kan være et godt alternativ til den populære Huawei P30.

© Samsung

Et godt alternativ til Huawei P30 er Samsungs Galaxy S10 – her kan der sættes flueben ved både kamera, skærm og byggekvalitet. 

Desuden rummer telefonen andre overraskende funktioner, som fx omvendt trådløs opladning, som gør det muligt at oplade andre enheder direkte oven på telefonen.

> Du kan læse vores anmeldelse af Galaxy S10 i Testzonen her.

OnePlus 6T vs. Huawei P20:
Fremragende mobil til prisen

Vil du ikke betale 6000-7000 kroner for en telefon, har forrige års topmodel fra Huawei, P20, været et fremragende køb til prisen. 

Men er du nervøs for udsigterne til, at samarbejdet mellem Google og Huawei ophører, er der også andre muligheder.

Oneplus 6T
Oneplus 6T

Oneplus 6T har ikke et helt så godt kamera som konkurrenterne. Den er til gengæld billigere og alt i alt en fremragende telefon. 

© Oneplus

Oneplus 6 og efterfølgeren Oneplus 6T er oplagte bud på telefoner, der koster mellem 3500 og 4500 kroner, men hvor du får rigtig meget telefon for pengene. 

Her er kameraet ikke helt på højde med topmodellerne, og du får fx ikke trådløs opladning, ligesom de heller ikke er vandtætte.

Men kan du leve med det, hvilket burde være muligt for de fleste, får du her nærmest en topmodel for en noget lavere pris. 

> Læs vores anmeldelse af Oneplus 6T i Testzonen her.

Køb en billig mobiltelefon

Huawei har – foruden deres topmodeller – også en stribe af meget billige telefoner på markedet. 

Der findes dog alternativer til Huawei, hvis du ikke vil betale mere end et par tusinde kroner for din telefon.

Moto Z3 Play
Moto Z3 Play

Motorolas Moto Z3 Play er en velfungerende smartphone til under 3000 kroner.

Ét eksempel er Moto Z3 Play fra Motorola til lige knap 3000 kroner. 

Det er en fremragende telefon med en stor skærm på hele seks tommer. Moto Z3 Play har 4 GB ram og 64 GB lagerplads, samt mulighed for at montere et ekstra SIM-kort eller et SD-kort.

> Du kan lære hele vores test af telefonen i Testzonen her

Måske er du interesseret i ...