En ældre kvinde, der kigger irriteret på sin mobiltelefon
Google Verified Calls

Med Googles nye teknologi, Verified Calls, behøver du ikke længere undre dig over, hvem der ringer.

© shutterstock

Google Verified Calls: Se, hvorfor firmaer ringer til dig

Snart hjælper Google dig med at se, om et ukendt nummer vil dig noget vigtigt eller ej. Samtidig bliver det lettere at identificere vigtige opkald.

At tage telefonen når et ukendt nummer ringer, kan være spille lotteri: Ofte er det en sælger, der vil give dig et godt tilbud, men nogle gange viser det sig, at være noget vigtigt.

Med Googles nye funktion, “Verified Calls”, bliver det meget nemmere at se, om det er et vigtigt opkald, der venter på din telefon.

Funktionen viser nemlig både, hvilket firma der ringer, og hvad opkaldet drejer sig om - det kunne fx være en håndværker, som skal aftale et tidspunkt eller en telefonsælger. 

Formålet et simpelt - nemlig at gøre det lettere for dig at afgøre, om du skal tage telefonen - og på samme tid sikre, at du ikke går glip af vigtige opkald.

> Læs om fupopkald - såkaldt vishing - i denne artikel

Hvordan fungerer Google Verified Calls?

Verified Calls vil være en service, der kan benyttes af firmaer, der har været igennem en godkendelsesproces hos Google, så der er mindre chance for at systemet bliver misbrugt.

Når firmaet derefter vil ringe til dig, vil opkaldet blive ført gennem Googles servere, som registrerer, om firmaet er dem, de siger de er. Først herefter omdirigeres til dig, med oplysninger om opkaldets formål, og få minutter senere bliver dit nummer igen slettet fra Googles systemer.

Funktionen er ikke rullet ud endnu, og på nuværende tidspunkt er det endnu ikke helt sikkert, hvornår funktionen vil komme ud til de danske brugere. Google har dog oprettet en supportside på engelsk, så alt tyder på, den er lige på trapperne. 

> Læs også: Sådan blokerer du for opkald på Android og iPhone

Måske er du interesseret i ...