Lockwatch

Med en gratis app kan du få mobilen til at tage et billede, hvis nogen forsøger at låse din telefon op. 

Afslør uautoriserede personer på din telefon

Nu kan du afsløre, hvem der i hemmelighed forsøger at låse din telefon op. En smart app tager et billede af skurken og sender til din mail.

21. november 2019 af Henning Dadkhah Rasmussen

Hvis du nogensinde har spekuleret på, om nogen mon forsøger at få adgang til din telefon, når du ikke er i nærheden af den, kan du nu én gang for alle gøre tvivlen til viden.

En smart app, der hedder Lockwatch, kører i baggrunden på din telefon med Android og holder øje med, om nogen forsøger at låse telefonen op. Sker det, skyder appen straks et billede med telefonens frontkamera og sender til dig på mail. 

Sammen med billedet af personen, der har forsøgt at låse telefonen op, modtager du også telefonens GPS-koordinater vist på et kort, så du kan se, hvor telefonen befinder sig. 

Det sidste er især praktisk i tilfælde, hvor en tyv er stukket af med din telefon.

Sådan sikrer du din telefon

For at bruge Lockwatch skal du have en mobiltelefon med Android. Du henter og installerer appen her.

Når appen er installeret på din telefon, skal du indtaste din mailadresse, så du kan modtage besked, hvis nogen forsøger at logge på din telefon. 

Du får en mail med billede i de tilfælde, hvor koden til telefonen indtastes forkert. 

Lockwatch er gratis, men der findes også en udvidet udgave, der koster ca. 25 kroner. 

I det nyeste nummer af Komputer for alle viser vi, hvordan du med en gratis app og en aflagt mobiltelefon kan overvåge dit hjem på din pc. Læs artiklen her (kræver login) eller køb bladet i din bladbutik

Måske er du interesseret i ...