mwc_doro8030_dk

4,5 tommer smartphone til ældre

Den er ualmindelig nem at betjene, den hjælper trin for trin og kan være en livgivende følgesvend, hvis du får problemer.

26. februar 2016

For et halvt år siden lancerede Doro den ældrevenlige smartphone Doro 825 med en skærm på 5 tommer. Nu kommer en lidt mindre model, Doro 8030, der vil være nemmere at håndtere for mange, da skærmen er på 4,5 tommer.

Doro 8030 anvender styresystemet Android, men det er ikke nogen helt almindelig udgave. Styresystemet er lavet fuldstændig om, så det er blevet utrolig brugervenligt. Hovedmenuen består af store ikoner på skærmen. Trykker du fx på “Send”, spørger systemet blandt andet, om du vil sende en besked eller et billede. Hele vejen bliver du hjulpet med det, du gerne vil, uanset om du vil sende noget, foretage telefonopkald eller se indhold på telefonen.

Første gang du tænder telefonen, bliver du guidet igennem opsætningen og fx spurgt, om du før har brugt en smartphone og hvor høj ringetonen skal være.

På bagsiden af Doro 8030 sidder en særlig knap, der giver dig og dine nærmeste ekstra tryghed. Tryk på knappen, hvis du har brug for hjælp. Et efter et ringer telefonen ringer automatisk til op til fem telefonnumre på en liste, som du selv har defineret, indtil de opkald bliver besvaret.

Telefonen har tre fysiske knapper under skærmen og er blandt andet udstyret med kamera foran og på bagsiden, og 8 GB lagerplads, der kan udvides med et microSDkort. Processoren er en beskeden model fra Qualcom, der til gengæld er yderst strømbesparende. Med mindre du er superbruger, kan du forvente batterilevetider på fem dage eller mere, før den skal lades op.

Det har Doro også gjort nemt, så du ikke skal fumle med at sætte et lille stik rigtigt i telefonen. I stedet sætter du den i en opladerdock, der samtidig kan forvandle telefonen til en lille elektronisk fotoramme eller et ur med alarm.

Doro 8030 kan købes fra marts til cirka 1.400 kroner. På Komputer for alles Facebookside kan du se en video, der viser hvor let det er at bruge telefonens funktioner - > klik her

Måske er du interesseret i ...