Ved hjælp af brugervenlige programmer kan alle blive virus-programmører.

Ved hjælp af brugervenlige programmer kan alle blive virus-programmører.

© Shutterstock

Alle kan programmere en virus

Med brugervenlige programmer kan alle og enhver lave en computervirus i dag. Du skal blot krydse af i et par bokse og klikke på en knap.

Før i tiden krævede det masser af teknisk kunnen at programmere en virus. Sådan er det desværre ikke længere. 

I dag findes der nemlig små redskaber, hvor du bare skal krydse af i nogle bokse, hvad den færdige virus skal gøre. 

Så klikker man på “Lav virus”-knappen, og programmet spytter en færdig virus ud. 

En uheldig udvikling

Med de brugervenlige redskaber, der findes i dag, kan selv et barn lave en computervirus, og der findes endda et slangudtryk – script kiddies – til at beskrive folk med begrænset teknisk indsigt, der laver virus ved hjælp af færdiglavede programmer.

De nemme genveje til konstruktion af malware har betydet en ekstrem stigning i antallet af virus og andre former for skadelig software. 

Hver eneste dag registrerer det uafhængige tyske sikkerhedsfirma AV-test over 350.000 nye skadelige programmer fra internettet.

Det er simpelt hen blevet så nemt at skabe nye virus og andre skadelige programmer, at firmaets samlede database i 2019 for første gang rundede 1 milliard skadelige programmer.

Installér sikkerhedsprogrammer på pc'en

Det er svært at forholde sig til så store tal, men heldigvis holder producenterne af antivirus sig hele tiden opdateret, så du kan beskytte din computer mod de nyeste trusler uden at skulle spekulere alt for meget over det.

I Komputer for alle nummer 5, 2020 tester vi seks sikkerhedspakker til Windows 10. De indeholder alle antivirus, der kan lede efter skadelige programmer på din computer. 

Ingen af de seks programmer falder helt igennem, men der er alligevel forskel på effektiviteten af de dårligste og testens sikre vinder.

> Læs testen i Fordelzonen her (kræver abonnement)

Hvis du tegner abonnement nu, kan du læse historien med det samme på dine mobil eller tablet med app'en Wype. Her kan du også læse de seneste 10 numre af bladet. 

Måske er du interesseret i ...