USB-stik

USB har stort sikkerhedsproblem

Dine USB-stik kan potentielt give hackere adgang til at kontrollere alt på din pc. Det har to forskere bevist, og nu er den farlige kode blevet offentliggjort.

3. oktober 2014

To it-sikkerhedsforskere fra USA, fandt for nogle måneder siden en alvorlig fejl i USB-udstyr, der tillader hackere at kontrollere din computer, og som kan bruges til at sprede virus. De valgte ikke at offentliggøre koden, der gjorde det muligt.

Men nu har to andre forskere lagt den på nettet, så alle kan hente den. De har de gjort, for at USB-producenterne skal tage truslen alvorligt, og rette fejlen. Hackerne kan inficere en USB-enhed, som inficerer computeren, når den sættes i. Nu kan alle efterfølgende USB-enheder blive smittet af computeren. Derved kan en virus meget hurtigt sprede sig, uden at du opdager det.

Fejlen findes i USB‘ens firmware, det vil sige det system, der styrer enheden. Det hjælper altså ikke noget at slette alt indhold på fx et inficeret USB-stik. Derfor kan det tage mange år, før producenterne kan gøre noget ved det.

For at være sikker anbefaler vi, at du altid bruger USB-stik eller andre USB-enheder, hvor du stoler på producenten og ved, hvem der har brugt dem, og hvor de kommer fra.

Måske er du interesseret i ...