Overskriv data på harddisken med Gutmann-metoden

Slet filer på din computer fuldstændig.

Slet filer på harddisken for evigt

Man kan aldrig være forsigtig nok, når det gælder personlige oplysninger. Vi giver dig værktøjet til at slette data fra din harddisk, så de aldrig igen kan genskabes.

Når du sletter en fil eller et dokument på din computer, forsvinder det ikke helt, når du tømmer papirkurven. I mange tilfælde kan en fil faktisk let gendannes med et effektivt gendannelsesprogrammer som Recuva. 

Uden den store indsats kan du gendanne filer, som er usynlige for Windows.

Det er en god ting i en nødsituation. Men disse programmer kan også være en fare for dig og dine personfølsomme data. For hvis du har filer, som du ikke vil dele med andre, er det åbenlyst ikke nok at slette dem fra Papirkurven. De skal overskrives til ukendelighed. 

Det kan fx være aktuelt, hvis du sælger din computer eller din harddisk til en anden. Eller låner en USB-nøgle ud.

Slet med Gutmann-metoden

Opgaven med at slette totalt klarer gratisprogrammet Eraser med bravour. Eraser overskriver data op til 35 gange (den såkaldte Gutmann-metode), hvilket er mere end nok til at sikre, at data fra filerne aldrig kan gendannes.

Bemærk, at det tager meget lang tid at overskrive en hel harddisk 35 gange. Færre gange er typisk tilstrækkeligt. 

Som abonnent kan du finde Eraser i Komputer for alles Fordelszone.

Læs mere i bladet

Vidste du, at der findes masser af måder at slette sine spor på i Windows. Man behøver ikke gå så drastisk til værks som med Eraser. Det kan du læse meget mere om i Komputer for alle nummer 8/2018.

Køb bladet i din bladbutik eller tegn abonnement nu og læs artiklen med det samme med vores Wype-app.

> Lige nu kan du få 1 nummer af Komputer for alle samt adgang til over 300 programmer, 400 videokurser og meget andet digitalt indhold for kun 29 kr. Se tilbuddet her.

Måske er du interesseret i ...