Panda Gold

Panda angriber Windows-filer

Genstart ikke din computer, hvis du har Panda Antivirus installeret - Det kan gøre din computer ubrugelig. Du kan dog selv udbedre skaden.

12. marts 2015

Onsdag udsendte sikkerhedsfirmaet Panda Security en meddelelse, hvor de advarede deres brugere imod at genstarte deres computere. Panda havde nemlig lavet en opdatering af flere af deres programmer, der gjorde, at Windows ikke ville starte igen.

Opdateringen gør, at nogle vigtige systemfiler, der skal bruges til at starte Windows, bliver sat i karantæne af programmet og derfor ikke kan bruges af computeren til at starte.

De produkter, der giver problemer, er: Panda Cloud Office Protection (også Advanced), Panda Free Antivirus, Panda Antivirus Pro 2015, Panda Internet Security 2015, Panda Global Protection 2015 og Panda Gold Protection.

Panda Security, der står bag Panda Antivirus og en række andre programmer, leder stadig efter fejlen, men har allerede udsendt en metode, så du kan gøre din computer brugbar igen – og genstarte den.

Hvis din computer er startet normalt op, kan du følge nedenstående trin. Vil din computer ikke starte Windows, kan du starte i fejlsikret tilstand og derefter følge nedenstående trin:

1) Skriv ”cmd” i søgefeltet i din startmenu. Højreklik på programmet ”cmd” og vælg ”kør som administrator” for at åbne kommandovinduet.

2) I kommandovinduet skriver du følgende kommandoer og trykker ”Enter” efter hver linje:

sc stop psinprot sc stop psinaflt sc stop nanoservicemain

3) Download et lille program, Panda har lavet, ved at klikke på dette link: http://www.pandasecurity.com/resources/sop/ps_recovery.exe Find programmet i den mappe, du har downloadet det til. Højreklik på det og vælg ”kør som administrator”.

4) Genstart computeren og se, om problemet er løst.

Det kan være, du bliver nødt til at gentage processen.

Måske er du interesseret i ...