Find min telefon

Med en app finder du let din mobiltelefon, hvis du mister den. 

Sådan finder du din mobiltelefon, når du mister den

Både Android og iPhone har metoder til at hjælpe dig, i tilfælde af at du mister din smartphone. Vi viser dig her, hvordan du sikrer dig.

30. januar 2018 af Peter Skovbjerg Jensen

Taget i betragtning hvor vigtig den er i din hverdag, er din mobiltelefon en utroligt nem ting at miste. Om så den bliver stjålet, tabt eller glemt, er det smart at have en måde at spore mobiltelefonen på. 

Vi viser dig her tre gode muligheder for at spore din egen mobiltelefon.

Find min Android-telefon

Langt de fleste Android-telefoner kommer med Googles ”Find my device” installeret, altså ”Find min enhed”. Du finder funktionen under sikkerhedsindstillingerne. 

Hvis din Android-telefon ikke er udstyret med funktionen, kan du hente den på Google Play ved at søge på Find min enhed.

Når du har installeret funktionen på din mobiltelefon, kan du nemt finde den forsvundne mobil ved at skrive ”find min enhed” i Google. Her kan du, når du logger ind med samme mail som på telefonen, finde din telefon med GPS og afspille lyd fra den. 

Du kan også låse telefonen eller nulstille den, hvis du ved, at den er havnet i de forkerte hænder, og du gerne vil beskytte dine data.

Google Find min enhed - sådan finder du din mobiltelefon, når du har mistet den.

Med "Find min enhed" installeret og korrekt sat op til din mail, kan du spore din mobiltelefon på din computer. 

Find min iPhone

Du kan aktivere Find min iPhone ved at gå til Indstillinger – Apple-ID – iCloud – Find min iPhone. Når det er slået til, kan du nemt finde din iPhone igen, hvis du mister den.

Du skal blot gå til icloud.com/find og logge ind på din iCloud-konto. Herfra kan du nu finde din telefons placering på GPS, eller du kan få den til at afspille en lyd. 

Du kan også låse din telefon og få den til at vise en besked på skærmen, som for eksempel dine kontaktinformationer, så folk kan kontakte dig, hvis de finder den.

Find min telefon med Trackview

Til både Android og iPhone kan du også bruge app’en Trackview, som vi har skrevet om i Komputer for alle bladnummer 3/2018. 

Den smarte app lader dig nemt lokalisere din telefon med GPS eller ved hjælp af lys. 

Som noget helt specielt kan Trackview vise dig billeder fra telefonens kamera, så du kan se, om du har glemt telefonen på badeværelset, eller om en lommetyv sidder med telefonen i hånden. Netop integrationen med telefonens kamera gør, at appen også kan bruges som fx. overvågningskamera 

Hvis du er abonnent på Komputer for alle, kan du i Fordelszonen downloade app'en samt en grundig guide til at sætte appen korrekt op både på din mobil og på din computer.

Lige nu kan du prøve 1 nummer af Komputer for alle og fuld adgang til Fordelszonen for kun 29 kroner!

Måske er du interesseret i ...