Rød telefon

Pas på nye opkald fra "Microsoft"

Så er den gal igen: Svindlere, der udgiver sig for at ringe fra Microsoft, forsøger at få dig til at installere malware på din pc. Læg straks røret på, hvis de også ringer dig op!

For et halvt år siden advarede vi her på siden mod internationale svindlere, som udgiver sig for at være ansat hos Microsoft, når de ringer uskyldige folk op og lokker dem til at installere spion-programmer på deres pc. Nu er de kriminelle på spil igen. Carsten, som er abonnent på Komputer for alle, advarer på vores Spørg Os Forum andre læsere mod at lade sig narre af svindlerne. Carsten fortæller:

  • Jeg er idag ringet op af "Microsofts kundesupport i USA". Manden talte med indisk accent og sagde, at jeg havde store internetproblemer, og at han ville hjælpe mig, hvis jeg lige ville logge på en hjemmeside. Det gjorde jeg selvfølgelig ikke, men sagde han kunne ringe efter 16.00. Jeg spurgte så Microsoft Danmark, der fortalte, at det er svindel og at politiet er på sagen.

Faktisk har svindlerne andre tricks i ærmet. En anden læser, Birgit, kan således på e-mail til redaktionen fortælle, at hun er blevet ringet op af en engelsktalende dame, der påstår, at Birgit har problemer med sin browser på pc'en. Den fremmede kvinde vil gerne hjælpe Birgit online - hun skal bare lige installere nogle programmer - og kvinden vil ikke oplyse, hvor hun ringer fra. Heldigvis bliver Birgit mistænksom og lægger røret på.

Vi takker Carsten og Birgit for tippene. Du kan selv læse Carstens historie på Spørg Os Forum ved at følge linket her. Hvis du selv modtager et opkald, hvor manden påstår at ringe fra Microsoft eller vil hjælpe dig med problemer, du ikke anede, at du havde, så gå ikke i panik. Læg blot røret på.

Måske er du interesseret i ...