NemID falsk e-mail

Pas på falske NemID-mails

På det seneste har flere kunder hos NemID modtaget en e-mail, der ser ud til at være fra NemID, men i virkeligheden er et fupnummer.

27. juni 2014

Hvis du har fået en e-mail fra NemID, med et link hvor du bliver bedt om at genaktivere dit nøglekort, skal du ikke klikke på linket og ikke indtaste nogen oplysninger. E-mailen er nemlig en såkaldt ”phishing-mail,” der prøver at lokke dine NemID-oplysninger fra dig, og tømme din bankkonto.

Du kan godt modtage rigtige e-mails fra NemID, men aldrig hvor du bliver bedt om at sende fortrolige oplysninger som kodeord eller billeder af dit nøglekort.

Tidligere på året har der været flere eksempler på kunder, der har fået phishing e-mails med NemID som afsender, og det fortsætter altså stadig.

De tidligere phishing-mails, plejer at være skrevet på ubehjælpsomt dansk, men denne her er mere velformuleret og derfor nemmere at blive snydt af.

Nets, der styrer NemID, ser jævnligt forsøg på at narre folk med phishing-mails, men de kender ikke de præcise omfang.

Hvis du er kommet til at give konto- eller NemID-oplysninger, skal du kontakte din bank eller NemID-support. Du kan også tjekke Nets hjemmeside, hvor de ligger advarsler ud, når der er falske e-mails i omløb.

Måske er du interesseret i ...