koder komdk 082015

Pas på din browser - den afslører alle dine kodeord

Alle, der har adgang til din pc, kan med et snuptag se alle de koder, du har gemt i din browser. Vi hjælper dig med at gøre din pc sikker.

Det kan være svært at huske det store antal login- og kodeords-kombinationer, der efterhånden kræves, uanset hvor på nettet du færdes. Derfor tilbyder alle internetbrowsere at huske disse oplysninger for dig, og det er rigtig smart, hvis kun du selv eller folk, du stoler på, har adgang til din pc – men samtidig potentielt farligt, hvis folk med mere skumle hensigter får adgang til den. Med et enkelt klik kan de nemlig se en liste over alle de brugernavne og adgangskoder, du har brugt i din browser, og så har de i princippet fri adgang til alle de nettjenester, du bruger. På næste side viser vi, hvordan du selv tjekker din pc for gemte koder med programmet WebBrowserPassView – og vi viser dig også, hvordan du slår den automatiske huskehjælp i din internetbrowser fra, hvis du ikke vil bruge den mere.

Hvis du slår hjælpefunktionen fra og dermed ikke længere lader browseren huske dine kodeord og brugernavne, kan det selvfølgelig være bøvlet at skulle huske det hele selv. Vi råder nemlig samtidig til, at du aldrig bruger det samme kodeord eller bruger for lette kodeord. Har du brug for hjælp til at huske det hele, så kan løsningen være at bruge en browser-applikation eller et program. Der findes flere egnede programmer til formålet, fx PasswordBox, KeePass og 1Password. Fordelen ved disse løsninger er, at de krypterer alle dine koder og kun giver adgang ved hjælp af ét krypteret hovedkodeord, som udelukkende kan afsløres, hvis du selv kommer til det.

I denne artikel giver vi dig programmet WebBrowserPassView, der kan vise dig, præcis hvad dine browsere gemmer af oplysninger. Det kan være en ganske skræmmende oplevelse – men værktøjet kan selvfølgelig også bruges, hvis du har glemt en kode og gerne vil finde den.

> Hent WebBrowserPassView

Måske er du interesseret i ...