trådløs virus

Ny virus smitter dit trådløse netværk

Forskere har opdaget en ny computervirus, der kan smitte over Wi-Fi-netværk. Virussen spredes næsten ligeså nemt som en forkølelse.

27. februar 2014

Den nyopdagede virus bliver kaldt ”Chameleon”(kamæleon) og er udviklet af forskere på Liverpools universitet. Det er den første af sin slags og blev udviklet for at se, om det var muligt, at en computervirus kan inficere din computer, uden at den fysisk er på maskinen.

I forsøget fandt man ud af, at virussen kunne smitte hurtigt mellem trådløse netværk og finde de netværk, hvor sikkerheden var lavest, for eksempel på cafeer. Virussen spreder sig via Wi-Fi-netværkenes Acces Points, der forbinder computere til Wi-Fi-netværket og opfører sig som en luftbåren smitte, ligesom vi kender det fra en almindelig forkølelse. Når den har inficeret et Wi-Fi-punkt, samler den oplysninger om alle de brugere, der er tilsluttet, for derefter at finde et nyt Wi-Fi-punkt at inficere.

De fleste antivirusprogrammer leder kun efter virus, der er på internettet eller direkte på computeren. Chameleon-virusset inficerer som sagt netværket og er stort set umuligt at spore for antivirusprogrammerne. Indtil videre er Chameleon-virussen heldigvis det eneste af sin art, og forskerne vil bruge deres undersøgelser til at finde ud af, hvordan man i fremtiden kan optimere antivirusprogrammer, så de kan opdage et sådan angreb i tide. > Du kan også læse mere om gratis antivirus her

Måske er du interesseret i ...