Nem id uden nøglekort

Det lille papkort kan stadig anvendes, hvis du foretrækker det, men kan snart også suppleres af en app på din smartphone.

Endelig: Slip for nøglekort til NemID

Lige siden den digitale signatur blev afløst af NemID har vi skulle bruge det lille papkort med engangskoder. Nu kan du snart erstatte det krøllede kort med en app på din smartphone.

21. marts 2018 af Henning Dadkhah Rasmussen

Det har været udskældt, hadet og kaldt umoderne. Nøglekortet i pap med engangskoder, der skal anvendes sammen med din unikke NemID. 

Men nu kan du snart slippe helt for det lille kort, som altid bliver væk eller aldrig er hos dig, når du skal logge på en offentlig tjeneste. 

I stedet kan du fra sidst i maj installere en app på din smartphone, så du kan godkende logins uden at finde nøglekortet frem.

NemID uden nøglekort

Du er vant til, at når du ser dette billede, skal du finde dit nøglekort frem og indtaste en sekscifret kode, når du bruger NemID.

NemID bliver nemmere

Det nye system kommer til at virke på den måde, at du logger på din netbank eller den offentlige hjemmeside, som anvender NemID, præcis som du plejer. 

Men når du fremover har tastet dit brugernavn og adgangskode, får du mulighed for at godkende indlogningen via appen på din smartphone i stedet for at bruge nøglekortet il NemID. 

På den måde behøver du ikke længere huske, hvor du har lagt nøglekortet, når du skal bruge dit NemID. For mobilen har du som regel altid lige ved hånden.

De danskere, der ikke ønsker at logge på NemID via den nye app - eller måske slet ikke ejer en smartphone - har stadig mulighed for at anvende nøglekortet som sædvanligt. 

Den nye app er blot et supplement. 


Måske er du interesseret i ...