De farlige svindelhjemmesider er ofte designet til at ligne troværdige hjemmesider, så du i god tro indtaster dine personlige oplysninger.
Phishing:

De farlige svindelhjemmesider er ofte designet til at ligne troværdige hjemmesider, så du i god tro indtaster dine personlige oplysninger. 

Luk helt af for phishing i browseren

Phishing, hvor svindlere narrer oplysninger ud af dig eller lokker dig til at installere malware på pc'en, er et af de farligste fænomener på nettet i øjeblikket. Se her, hvordan du beskytter dig selv.

Phishing-hjemmesider, hvor du narres til at installere farlige programmer eller indtaste personlige oplysninger, er en af tidens mest udbredte former for svindel.

Hjemmesiderne kan også være kloner af legitime hjemmesider, men hvis eneste formål er at franarre dig personlige oplysninger, som kan misbruges.

Det kan fx være dine kreditkortoplysninger eller logins til rigtige tjenester. Ofte er svindelsiderne så godt lavet, at det kan være svært at gennemskue, at det faktisk er en falsk side.

Derfor er det et vigtigt skridt i din pc-sikkerhed, at browseren advarer dig, når du er på vej ind på en phishing-hjemmeside, så du har mulighed for at trække nødbremsen og komme væk.

> Læs også: Hvad er phishing?

Test om din browsers spotter phishing

Ved du om din browser er sikret mod phishing?

Det kan du nu selv tjekke med et nyt værktøj hos organisationen The Anti-Malware Testing Standards Organization (AMTSO).

Når du starter testen fra AMTSO’s hjemmeside, åbnes en ny side, der har alle kendetegnene ved en phishingside. Der er naturligvis ikke tale om en rigtig falsk hjemmeside, men den bør alligevel blive opdaget af din browser, så du også er sikker, når du en dag lander på en rigtig svindelside.

Sådan tester du din browsers sikkerhed

Åbn din browser – fx Edge eller Chrome – og besøg nedenstående adresse. Klik på Launch the test.

Test din browser-sikkerhed<

Hvis din browser eller dit installerede sikkerhedsprogram blokerer for visning af testsiden, er din pc beskyttet mod denne type phishing.

Hvis du derimod er i stand til at komme ind på test-hjemmesiden, har du brug for beskyttelse til din browser.

Sådan sikrer du din browser

Det er heldigvis nemt at sikre browseren med en udvidelse, som fremover opdager og oplyser dig om farer ved de hjemmesider, du er på vej ind på.

Vi anbefaler udvidelsen Avira Browser Safety, der gratis kan hentes i Chromes webshop. 

Hvis du har en komplet, betalt sikkerhedspakke installeret på computeren - fx fra Norton - vil den typisk have sin egen udvidelse, og så behøver du ikke også installere udvidelsen fra Avira.

Besøg Chromes webshop fra linket herunder. 

Søg after Avira Browser Safety og tast Enter. Klik ind på den fundne udvidelse og klik på Installer. Nu er din browser bedre beskyttet.

> Hent Avira Browser Safety i Chrome Webshop <

Her oplyser Chrome-udvidelsen Avira Browser Safety, at hjemmesiden er sikker at besøge. Det er din tryghed for at du ikke er på vej ind i ukendt og farligt farvand.
Sikker hjemmeside:

Her oplyser Chrome-udvidelsen Avira Browser Safety, at hjemmesiden er sikker at besøge. Det er din tryghed for, at du ikke er på vej ind i ukendt og farligt farvand.

Avira Browser Safety afslører, at hjemmesiden er en farlig spam-hjemmesiden, som du bør undgå. Hvis du alligevel vælger at fortsætte ind på hjemmesiden, er det på eget ansvar.
Fare:

Avira Browser Safety afslører, at hjemmesiden er en farlig spam-hjemmesiden, som du bør undgå. Hvis du alligevel vælger at fortsætte ind på hjemmesiden, er det på eget ansvar.

Test pc'ens værn mod ydre trusler

I Komputer for alle 15/2022, som er på gaden nu, kan du læse, hvordan du tester din pc's modstandskraft overfor seks ydre trusler, der kan ramme dit netværk og pc fra internettet.

I artiklen finder du også løsningen på, hvordan du sikrer pc'en og netværket, hvis sikkerheden ikke er helt i top. 

> Læs artiklen i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...