nyheder/hacker150.jpg

Kodeord knækkes på 12 sek.

Det tager kun en hacker cirka 12 sekunder at afsløre et simpelt kodeord. Sikkerhedsekspert advarer mod, at gøre det for let for hackerne - og mod at bruge det samme kodeord flere steder.

Mange internet-brugere vælger at benytte passwords, som er alt for lette at knække. Sikkerheds-ekspert Carsten Jørgensen fra Devoteam Consulting fortæller, at det tager en hacker cirka 12 sekunder at afsløre et password, der udelukkende består af små bogstaver. - Folk bruger typisk deres kæledyr, fritidsinteresse eller brugernavn som password, men det er en dårlig ide, for det ved hackerne godt, at man gør, siger Carsten Jørgensen til avisen Dato.

Han anbefaler at bruge en kombination af store og små bogstaver samt specialtegn og tal - og at det samme password ikke bruges flere steder. - Hvis man bruger både store og små bogstaver, tal og specialtegn, er det svært for en hacker at gennemskue. Men det er ikke smart at skrive "123" i enden af sit password, for det er der så mange, der gør, siger sikkerhedseksperten.

(Kilde: Dato)

Måske er du interesseret i ...