Fem store hacks - find ud af, om du er ramt


© Shutterstock

Fem store kodeordslæk – tjek om du er ramt

Dine kodeord er ikke altid sikre hos onlinetjenesterne. Få en oversigt over hackernes største indbrud i onlinetjenester og tjek om dit kodeord er blandt dem.

3. april 2017 af Christian Slot

Dit kodeord er ikke automatisk i sikkerhed, når du taster det ind på online-tjenester som eksempelvis din mail eller backup-tjeneste i skyen.

Hvis sikkerheden hos virksomhederne er dårlig, risikerer du hackere stjæler din email-adresse og kodeord.

Fem store læk

 1. Dropbox
  Op mod 70 millioner brugernavne og kodeord blev lækket fra Dropbox i midten af 2012, hvor hackere fik adgang til oplysningerne. I 2016 tvang Dropbox alle brugere til at skifte kodeord på baggrund af hacket.

 2. Gmail
  I september 2014 blev fem millioner Gmail-brugernavne og kodeord lækket på en russisk hjemmeside i et læk, der er kendt som ”5M Gmail passwords”.

 3. Adobe
  Selvom hackerne ikke fik adgang til kodeord, stjal hackere oplysninger på 153 millioner Adobe-brugere I 2013. Hackerne fik adgang til brugernavne, Adobe-ID’er og kodeords-hint.

 4. LinkedIn
  I maj 2016 blev 164 millioner e-mailadresser og kodeord, der stammer fra det sociale medie LinkedIn, lækket. Sitet blev angiveligt hacket i 2012 og brugeroplysninger solgt på det sorte marked i 2016.

 5. Avast Forum
  I maj 2014 blev antivirus-programmet Avasts forum hacket og knap en halv million brugerkonti, kodeord og e-mailadresser og kodeord blev stjålet.

  Kilde. Haveibeenpwned.com

Tjek selv dit kodeord

På hjemmesiden Haveibeenpwned kan du indtaste din email-adresse og tjekke, om din e-mailadrese har været en del af et læk og om du således burde skifte dit kodeord.

Måske er du interesseret i ...