En fjollet hacker, der prøver at knække kodeordet på en bærbar computer

Hvis dit kodeord er for nemt, kan kriminelle hurtigt få adgang til din computer.

© shutterstock

Er browserens password manager sikker?

Du passer bedst på dine kodeord med en password manager som fx LastPass, men kan du ikke bare bruge din browsers indbyggede? Få svaret her:

Både Google Chrome, Microsoft Edge og Mozilla Firefox har i dag en indbygget password manager, som hjælper dig med at huske dine adgangskoder til forskellige tjenester. 

Det gør det meget nemmere for dig at passe godt på dine kodeord, men er det nu den bedste løsning?

Din browsers password manager er praktisk at bruge, og er faktisk også ganske sikker, hvis bare du bruger et langt og svært kodeord til at logge ind i din browser.

Der er dog et par ulemper: Når du fx bruger Googles Chrome-browsers indbyggede password manager, kan du ikke bruge dine kodeord, hvis du en dag fx bruger en Edge-browser.

Desuden kan din browser ikke automatisk generere sikre kodeord for dig, så du er nødt til selv at finde på ét, når du skal bruge et nyt, sikker kodeord.

PosIt-sedler, fyldt med kodeord til forkellige kontoer

Løsark-systemet er bare ikke nogen særligt sikker måde at gemme kodeord på. Brug hellere en password manager.

© shutterstock

Hvad er en password generator?

En password generator er et program eller en hjemmeside, som skaber et ultra sikkert kodeord til dig. Du kan selv bestemme, hvilken type tegn, kodeordet skal indeholde og hvor langt det skal være, så det lever op din kontos krav.

Nogle steder, som fx hos Google og Facebook, kan du lave kodeord på helt op til 100 tegn, så der er meget små chancer for, at kodeordet bliver knækket. 

Og med en password manager, behøver du aldrig selv huske det.

Her på Komputer for alle anbefaler vi password manageren Lastpass, og en rigtigt smart funktion i LastPass er, at der er en indbygget password generator, så du hurtigt kan danne nye, sikre kodeord til alle dine favorit hjemmesider.

Hvorfor skal jeg bruge LastPass?

LastPass password manager vist på en Android smartphone eller iPhone.

Du kan både bruge LastPass på din pc og på din iPhone eller Android-telefon.

© shutterstock

LastPass er en af de mest populære password managers, og findes som udvidelse til de fleste internetbrowsere. Det betyder, at du kan tage dine kodeord med dig overalt - også på mobiltelefonen.

Du kan også blot bede LastPass om at finde på et nyt, sikkert kodeord til en hjemmeside, så du er sikker på, det lever op til standarderne for et godt kodeord. 

Så skal du kun huske på ét kodeord: Det til LastPass.

Der findes flere gode password managers, men vi anbefaler LastPass, fordi den er både nem at bruge, virker på både pc og mobil - og så er den gratis.

Lastpass er desuden et af programmerne i Komputer for alles komplette sikkerhedspakke, som vi anbefaler til alle, som vil have en sikker pc. 

> Læs vores guide og hent LastPass sikkert i Fordelszonen her

Måske er du interesseret i ...