© Norton

8 tips: Sådan er du bedst beskyttet mod online trusler

Virus, spionage med webkamera, brudte passwords og salg af personlige oplysninger – internettet kan være et farligt sted, men der er heldigvis flere ting, du kan gøre.

4. maj 2023 af Annoncør

De overvåger dig på webcam og stjæler dine personlige oplysninger samt bank- og kreditkortoplysninger. De sender virus, angriber med ransomware og knækker dine passwords.

Der er utroligt mange trusler online, og alligevel er der mange, der springer over, hvor gærdet er lavest, når det kommer til sikkerhed – hvilket desværre nemt kan få konsekvenser.

Her præsenterer vi nogle af de største trusler online og giver dig samtidig de bedste tips til at undvige dem.

1. Lav lange passwords

Stærke adgangskoder er vigtige for din kontosikkerhed online. De bør derfor være både lange og komplekse, og faktisk bør du også skifte dem jævnligt. Brug både tal, symboler samt store og små bogstaver, når du genererer dine passwords.

Udfordringen ved de lange passwords er dog, at de er lette at glemme. Men hvis du opretter et Norton 360-abonnement til beskyttelse af dine enheder, får du Norton Password Manager med i købet, som kan generere komplekse adgangskoder og gemme dem i din egen krypterede cloudbaserede boks.

2. Få et godt antivirusprogram

Når du gerne vil beskytte dig selv og dine oplysninger bedst muligt, er det alfa og omega med et godt antivirusprogram. Hertil kan du med fordel vælge Norton, som vandt i tre vigtige kategorier til AV-TEST Award 2023, hvor de bedste produkter inden for IT-sikkerhed kåres.

Her vandt Norton de tre priser ’Best Protection for Consumer Users under Windows’, ‘Best Android Security for Consumer Users’ og ‘Best MacOS Security for Consumer Users’. 

Norton 360 Deluxe

Norton Deluxe er abonnementet for dig, der tager din cybersikkerhed seriøst. Abonnementet giver beskyttelse til op til 5 PC’er, Mac-computere, smartphones eller tablets og indeholder bl.a. følgende sikkerhedsfunktioner:

  • Realtidsbeskyttelse mod trusler
  • Secure VPN
  • Password Manager
  • Cloudbackup af computer
  • Forælderstyring
  • Skoletid
  • Dark Web Monitoring*

Du får abonnementet for kun 519 kroner det første år. Læs mere om løsningen og de forskellige funktioner her.

3. Hold dine enheder opdaterede

Virus, malware or ransomware kommer ind ved at udnytte sårbarheder i dine operativsystemer og programmer det øjeblik, du går online. Producenterne af disse systemer og programmer er ret hurtige til at opdatere deres software, når de opdager disse sårbarheder, men det kræver også, at du installerer opdateringerne med det samme.

4. Pas på dit webkamera

Det er nok lidt en frygt, vi alle har – at vi hemmeligt bliver optaget på vores webkamera og sidenhen afpresset. De senere år er der da også flere og flere, der er begyndt at klistre kameraet på deres computer til med tape eller post-its.

Men der er altså en anden løsning. Med Norton 360 får du beskyttelse mod spyware og  SafeCam til PC, som hjælper specifikt med at blokere for uautoriseret adgang til din computers webkamera.

5. Brug en VPN

Når du bruger offentlige wi-fi-netværk (selv de adgangskodebeskyttende), kan du være sårbar over for angreb, da andre på netværket kan få adgang til at læse dine private beskeder. Hertil kan det være en god idé at bruge et virtuelt privat netværk (VPN), som giver beskyttelse og kryptering af dine personlige oplysninger online, når du bruger et offentligt eller delt wi-fi-netværk.

Med Norton 360 Deluxe får du Secure VPN med på op til 5 PC’er, Mac-computere, smartphones eller tablets.

6. Sørg for at have en backup

Vi hører det om og om igen – vi skal sørge for at sikkerhedskopiere vores computer. Ofte tænker vi det som en praktisk foranstaltning i forbindelse med, at vi enten taber vores computer, eller harddisken går ned. Men du kan altså også blive udsat for en ransomwareangreb, og ransomware kan kryptere dine filer, så de bliver uoprettelige.

Med Norton 360 Deluxe får du flere beskyttelseslag til at beskytte dig mod ransomwareangreb og desuden Cloudbackup med plads til 50 GB som en yderligere forebyggende foranstaltning, så dine filer altid er i god behold.

7. Undgå salg på det mørke internet

The Dark Web lyder ret så dramatisk, men ikke desto mindre er det en reel trussel, når du er online. Det mørke internet er en form for underjordisk del af internettet, som ikke kan søges frem med almindelige søgemaskiner. Her kan it-kriminelle sælge informationer om dig, for eksempel personlige oplysninger som din e-mailadresse.

Det er nærmest umuligt selv at vide, om din e-mailadresse florerer på det mørke internet, men her kan Norton 360 Deluxe også hjælpe. Deres Dark Web Monitoring* søger nemlig på det mørke internets markeder og giver dig besked, hvis de finder oplysninger som for eksempel din e-mailadresse.

8. Husk at tænke dig om

Du er din egen største trussel. Vær skeptisk over for det, der lander i din indbakke, og lad være med at trykke på links, du ikke har fuld tillid til afsenderen på. De it-kriminelle bliver bedre og bedre til at efterligne troværdige kilder, så det kan virkelig betale sig for dig at være vågen – og allerhelst mistroisk.

© Norton

*Dark Web Monitoring er ikke tilgængelig i alle lande. Overvågede oplysninger varierer, afhængigt af bopælslandet. Som standard overvåger den din mailadresse, og fungerer med det samme. Log ind på din konto for at angive flere oplysninger, som vi skal overvåge.

Måske er du interesseret i ...