Mange er skiftet fra det dyre Microsoft Office til Googles webbaserede Docs. Nu er en ny fejl dukket op i tjenesten.
Google Docs:

Mange er skiftet fra det dyre Microsoft Office til Googles webbaserede Docs. Nu er en ny fejl dukket op i tjenesten.

Ordbogen i Google Docs tåler ikke gentagende ord

Forskellige brugere af Googles tekstbehandling Docs har opdaget, at tjenesten har det svært med mange gentagende ord med punktummer imellem. Fejlen kan forårsage, at du mister adgang til dit dokument.

Hvis du godt kan lide at skrive haiku-digte eller på anden måde lege med ordene, når du arbejder i Googles tekstbehandlingssystem Google Docs, skal du nu fare med lempe.

En ny og ganske særpræget fejl er nemlig blevet opdaget i Google Docs og er blevet indrapporteret på Googles forum af flere uheldige brugere.

Fejlen kan i værste fald betyde, at du mister adgang til dit dokument.

Opdagede fejlen ved et tilfælde

Pat Needham, der er ivrig bruger af Google Docs, opdagede ved et tilfælde, at hvis stavekontrollen var slået til i Docs og han skrev "And.And.And.And.And." ("og" på engelsk), opstod en fejl, hvor Google Docs ikke længere kunne indlæse filen.

Senere spædede flere til med flere observationer. Det blev fx opdaget, at fejlen ikke opstod, når man brugte små bogstaver til at skrive "and. and. And. and. And.". 

En anden opdagede, at "But. But. But. But. But." ("men" på engelsk) også udløste fejlen, mens det samtidig blev afsløret, at man kunne undgå fejlen ved at slå stavekontrollen fra i sit dokument.

Google arbejder på en løsning

Indtil videre kender vi ikke til eksempler på danske ord, der på samme måde kan udløse fejlen i Google Docs, og Google har også i mellemtiden løst fejlene med de konkrete eksempler nævnt herover.

Men der er naturligvis en risiko for at andre ordkombinationer, som ikke er indrapporteret til Google, stadig kan udløse fejlen.

Vi afventer en officiel udmelding fra Google, når de har fundet årsagen til fejlen - og løst den, så vi atter kan bruge Google Docs med sindsro.

Hvis du selv er ramt af fejlen, er der dog en løsning, så du kan redde dit dokument.

Du kan opleve en fejl i Google Docs, hvis du indtaster det samme ord mange gange efter hinanden.

Du kan opleve en fejl i Google Docs, hvis du indtaster det samme ord mange gange efter hinanden med punktummer imellem. Når fejlen optræder, vil Docs ikke længere indlæse dit dokument, og så risikerer du at miste data.

Sådan redder du dit dokument

Når du bruger Google Docs på pc'en i din Chrome-browser, nægtes du adgang til dit dokument, hvis den ovennævnte fejl optræder.

Men det viser sig nu, at du stadig kan få adgang til dokumentet via Google Docs-appen på telefon eller tablet. 

Derfor skal du åbne det fejlfyldte dokument i Google Docs-appen, slette den sætning, som gav problemer, og gå ud af dokumentet igen.

Nu kan du igen åbne det fra pc'en.

> Kom godt i gang med Googles gratis kontorpakke med vores e-bog, som du finder i Fordelszonen her.

Måske er du interesseret i ...