Slægtsforskning på internettet

Som abonnent på Komputer for alle får du adgang til Fordelszonen, hvor du kan finde vores store slægtsforskningsguide og programmet Legacy Family Tree. Vi giver dig alle værktøjerne til at nærstudere dine forfædre og finde frem til fjerne slægtninge. 

Bliv abonnent og få adgang til Fordelszonen lige her. 

Kom godt i gang med slægtsforskning på nettet

Internettet har gjort det meget lettere for dig at finde dine familiehistorie på nettet. Slægtsforskning er en spændende hobby. Vi viser dig, hvordan du kommer godt i gang med slægtsforskning på nettet.

14. juni 2018

"Du bliver meget hurtigt grebet af slægtsforskning," fortæller Kirsten Sanders, som er formand i slægtforskningsforeningen DIS-Danmark og en særdeles entusiastisk slægtsforsker. 

Med internettet og programmer som fx. Legacy Family Tree er det blevet meget lettere at forske i slægten hjemme fra computeren. 

Du kan klare op til 95% af slægtsforskningen på nettet, vurderer Kirsten Sanders. 

Fandt sin slægt med slægtsforskning på nettet

"Min far havde allerede forsket i vores slægt, men han gjorde det uden pc og andre moderne hjælpemidler, så jeg måtte selv i gang stort set fra bunden," fortæller Kirsten Sanders. 

Ifølge hende gør slægtsforskning dig ikke alene klogere på dine afdøde slægtninge, men giver tillige mulighed for at komme i kontakt med fjerne, nulevende slægtninge. 

"Jeg har fx fundet og skrevet med flere familiemedlemmer i USA," nævner den erfarne slægtsforsker. 

Det største fund gjorde Kirsten imidlertid, da hun opdagede, at hun og hendes mand delte aner. 

"Det var helt tilbage i 1500-tallet, at vi havde en fælles forfader," fortæller hun. Det var ved hjælp af en DNA-test, at ægteparret nåede frem til det overraskende fund i slægtsforskningen. 

Slægtforskning med Legacy Family Tree

Kirsten bruger programmet Legacy Family Tree til slægtforskning. Og hun er meget begejstret for programmet. 

"Gratisudgaven er fremragende. Den dækkede mine behov langt hen ad vejen. Den byder på store mængder funktioner til slægtsforskning," siger hun og tilføjer, at hun siden har valgt betalingsversionen af slægtsforskningsprogrammet, som byder på flere funktioner til fx at udskrive og præsentere sit stamtræ grafisk. 

PC'en er omdrejningspunktet for slægtsforskning

Ifølge Kirsten bliver slægtsforskning let en tidskrævende hobby. 

"Det tager den tid, man har," lyder det fra den erfarne slægtsforsker. 

Hun vurderer, at 95% af arbejdet med at grave oplysninger frem om slægtninge kan klares fra pc'ens trygge rammer. 

Kun når du skal finde viden fra fx. diverse skiftedokumenter, får du brug for at besøge fysiske arkiver.

4 tips til slægtsforskning:

  1. Tal med ældre familiemedlemmer. De kan hjælpe dig i gang med informationer om slægtsforskning efter 1960, som du ikke kan finde på nettet. 
  2. Lær gotisk, for undervejs i slægtforskningen vil du støde på gotisk skrift fx. i gamle kirkebøger fra 1900 og tidligere. 
  3. Besøg din lokale slægtsforskningsforening. Her kan du få hjælp af andre med samme interesse. 
  4. Skriv kilderne ned, når du finder nye oplysninger. Så er det lettere at tilføje ekstra oplysninger sidenhen.

Lær alt om slægtsforskning med Komputer for alle

Som abonnent på Komputer for alle får du adgang til Fordelszonen, hvor du kan finde vores omfattende slægtsforskningsguide i fire afsnit og frit hente det fremragende slægtsforskningsprogram Legacy Family Tree. 

Du får alle værktøjerne til, hvordan du bliver superbruger i programmet Legacy Family Tree, og en masse tips og tricks til, hvordan du finder frem til detaljer om dine forfædre og familiens mange grene mange generationer tilbage. 

Hvis du tegner abonnement i dag, får du med det samme adgang til Legacy Family Tree og den tilhørende slægtsforskningsguide i Fordelszonen. I Fordelszonen finder du også over 300 andre gennem-testede programmer og trin-for-trin guides. 

> Du kan vælge mellem flere forskellige præmier, når du tegner abonnement på Komputer for alle. Se dem her.

Måske er du interesseret i ...